Bill Murray (57) scheidt na 11 jaar

Bill Murray, de sympathieke 57-jarige acteur die in onder andere Ghostbusters, Groundhog Day en Lost in Translation speelde, gaat scheiden. Dat meldt het sufferdje van zijn woonplaats in South California, de Courier of Charleston.

Murray's vrouw, Jennifer Butler, vroeg de scheiding 12 mei al aan. Ze heeft een eigen huis in Sullivans Island, South Carolina, waar ze met de vier kinderen woont. Als reden voor de scheiding gaf ze op, dat Bill "verslaafd is aan marijuana en alcohol". Ook zegt ze dat hij haar mishandelde en vaak weken in de steek liet.

Bill Murray én zijn advocaat wilden niets kwijt over de aanklacht. Advocaat John McDougall: "Bill is ontzettend verdrietig door de scheiding. Hij en zijn vrouw zijn liefdevolle ouders die het beste voor hun kinderen willen."

Toen ze in 1997 trouwden, deden ze dit niet in gemeenschap van goederen. Toch heeft Bill toegezegd 7 miljoen dollar (een slordige 4 miljoen euro) aan zijn ex-vrouw te betalen, om zo te voorzien in het levensonderhoud van haar en de vier kinderen.

De klacht van de vrouw zegt niet hoe vaak Murray blowde of dronk, maar wel dat hij "vaak wegging zonder te zeggen waarheen, en soms wel weken Amerika verliet om publiekelijk of privé van feestjes en seksuele uitspattingen te genieten". Over de mishandeling meldt het rapport: "Bill sloeg haar afgelopen november in haar gezicht en vertelde haar dat ze blij mocht zijn dat hij haar niet vermoordde."

Of de door de vrouw van Murray opgegeven redenen tot scheiden ook leiden tot een officieel onderzoek of een rechtszaak, is niet bekend.