Voetbal: Uitslagen play-offs Europese tickets

Vandaag werden de laatste wedstrijden gespeeld in het kader van de play-offs. FC Twente heeft de voorronde van de Champions League bereikt en Ajax zal het moeten doen met een UEFA Cup-ticket. NEC zal volgend seizoen ook uitkomen in de UEFA Cup terwijl NAC Breda gaat spelen in de Intertoto Cup. Hieronder een overzicht van de wedstrijden.

FC Twente zal in augustus de voorronde van de Champions League spelen. Ajax wilde de achterstand van vorige week snel ongedaan maken maar Twente leunde op de stabiele verdediging. Huntelaar schoot net naast en aan de andere kant aaide Huysegems de bal. Na de pauze was Hersi wel dichtbij een treffer voor de ploeg uit Enschede maar de bal ging naast. In de slotfase speelden de Amsterdammers alles of niets maar doelman Boschker werd de held van de middag: 0-0.

NEC heeft ten koste van NAC Breda het UEFA Cup-toernooi bereikt. Eerder won de ploeg uit Nijmegen al met 6-0 dus de wedstrijd van vandaag was niet meer dan een formaliteit. NAC Breda zal genoegen moeten nemen met een avontuur in de Intertoto Cup. De ploeg uit Breda kreeg nog wel kansen maar Lurling, Idabdelhay en Feher stuitten op Babos. Na een uur spelen zette Lens de eindstand op het bord: 0-1.

Uitslagen van de play-offs:
Zondag 18 mei:
Ajax - FC Twente (0-0)
NAC Breda - NEC (0-1)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!