Voetbal: PSV opnieuw landskampioen

PSV mag zich voor de vierde maal op rij kampioen van Nederland noemen. Vandaag slaagden de Eindhovenaren erin om van Vitesse te winnen. De wedstrijd in de Gelredome eindigde in 0-1. Hierdoor mogen de Eindhovenaren zich kampioen van het seizoen 2007/2008 noemen.

De eerste twee wedstrijden van het seizoen wist PSV nog te winnen, maar bij het derde duel van het liet de ploeg de eerste punten liggen. FC Twente wist de landskampioen van 2006/2007 op een doelpuntloos gelijkspel te houden. De eerste topper voor de club uit de Lichtstad was tegen Feyenoord en werd royaal gewonnen (4-0). Een week later wist NAC Breda echter te verrassen door de Eindhovense formatie op 1-1 te houden.

De eerste verliespartij van het seizoen was tegen SC Heerenveen (2-1). In de 70e minuut bezorgde Kromkamp de thuisploeg de overwinning door de bal achter zijn eigen doelman te werken. De Eindhovenaren leken aangeslagen, aangezien zij een week later gelijk speelden tegen AZ (1-1). Daarna volgden respectievelijk overwinningen op Excelsior (1-4) en De Graafschap (0-1).

In het duel tegen Roda JC liet PSV voor de derde keer van het seizoen punten liggen. De Limburgse formatie was te sterk voor de ploeg uit Eindhoven en won met 2-4. Vervolgens wist de club vier wedstrijden op rij te winnen, waaronder de uitwedstrijd tegen Feyenoord (0-1). Een week na het duel tegen de Rotterdammers zorgden VVV-Venlo voor een stunt door de Eindhovenaren op een gelijkspel (1-1) te houden.

Vervolgens wist PSV opnieuw vier wedstrijden achter elkaar te winnen, waaronder de toppers tegen AZ (0-2) en Ajax (0-2). SC Heerenveen slaagde er in februari opnieuw in om een aantal punten van de Eindhovense ploeg af te snoepen en speelde ditmaal gelijk (1-1). Op 2 maart verloor de club uit de Lichtstad zijn laatste wedstrijd. FC Utrecht was te sterk en zegevierde in eigen huis met 3-1.

Twee weken later stond de kraker tegen Ajax op het programma, maar dit zorgde nauwelijks voor vuurwerk. Na negentig minuten stond er 0-0 op het scorebord, wat beide ploegen slecht uitkwam. Toch hadden de Eindhovenaren inmiddels een royale voorsprong opgebouwd en was de titel eigenlijk een kwestie van tijd. Vorige week slaagde PSV er nog niet in om kampioen te worden maar vandaag kon de schaal eindelijk omhoog gehouden worden.


Vreugde bij de spelers van PSV
Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!
Submitter:  Bron: FOK! / ANP