Auto raakt te water door eendjes

Een 38-jarige man uit Nieuwegein is zaterdagmiddag te water geraakt in zijn auto nadat hij was geremd voor overstekende eenden. Hij reed rond 13.10 uur in zijn auto over Rond het Fort in Nieuwegein toen de vogels overstaken, hij remde en in een slip terechtkwam. Nadat de auto het water in was gereden, kon de man zelf uit de auto komen. De onderkoelde man werd naar het ziekenhuis gebracht.

Elders in de regio Utrecht raakte dit weekeinde ook een auto te water. Op de Eemweg in Eemnes was vrijdagavond een volgens de politie beschonken bestuurder het water in gereden. Ook hij kon zelf uit de auto komen. De 30-jarige Almeerder kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en werd ingesloten omdat hij een nog openstaande boete van ruim 370 euro niet kon betalen.

Een politieauto die onderweg was naar dit incident, reed rond 22.50 uur een voetganger aan op de Geerenweg in Baarn. De 47-jarige man liep enkele kneuzingen op bij het ongeluk, dat volgens de politie een gevolg was van de duisternis.