'Sorry voor de film'

Aan de buitenwereld tonen dat je het oneens bent met anti-Koranfilm van Geert Wilders. Dat kan vanaf maandag op de website www.sorryvoordefilm.nl.

Wie net als het Nederlandse kabinet de buitenwereld wil laten weten de film Fitna af te keuren, kan zich op de internetpagina verontschuldigen door een foto van zichzelf te plaatsen.

De makers zeggen in te spelen "op de behoefte van Nederlanders om de mening over ons land in de rest van de wereld te nuanceren". In hoeverre dit als mediastunt gezien mag worden is niet bekend. De website is onder andere in het Perzisch en Arabisch te raadplegen.

"Wij schamen ons voor deze man. Veroordeel ons niet", staat te lezen op de openingspagina. Het aantal deelnemers is nog beperkt: in de nacht van zondag op maandag stonden de eerste tien foto's op de website.  Mensen die hun foto op de site plaatsen moeten zich er, net als bij het plaatsen van foto's op andere sites, wel van bewust zijn dat deze foto's wereldwijd verspreid worden en doorzoekbaar zijn.   Op het moment van schrijven was de site overigens onbereikbaar.

UPDATE 9:20:
Inmiddels is de site weer bereikbaar.  Echter blijken nu ook medestanders van Wilders de site gevonden te hebben.  Onder meer onderstaande foto, maar ook foto's van Wouter Bos in boerka en Balkenende met een blauwgeslagen oog zijn terug te vinden op de site.