Albert Heijn stuurt smurfenverzamelaar weg

De Albert Heijn in Naaldwijk heeft een 9-jarige smurfenverzamelaar uit de winkel gezet. De jongen had een smurfentrommel gemaakt van een schoenendoos om daarmee klanten te vragen om hun smurfen. Het personeel van de supermarkt was hier niet van gediend en stuurde de jongen naar buiten. Toen de vader verhaal ging halen in de supermarkt sloeg de vlam in de pan.

"Toen ik eerder met mijn moeder boodschappen deed, zag ik dat heel veel mensen geen smurfen hoefden", aldus Quinten uit Naaldwijk. "Ik dacht: als ik daar nou ga staan, kunnen ze die smurfen aan mij geven." Om op een smurf te lijken had hij een blauw jack en een witte broek aangetrokken.

Na enige tijd werd Quinten weggestuurd. Zijn vader kreeg van het personeel te horen dat regels regels zijn. De vlam sloeg echt in de pan toen hij foto's van zijn zoon maakte. Het tweetal werd opnieuw weggestuurd. "Ik snap er niets van, ik vind het niet leuk van Albert Heijn", vertelt Quinten.

De smurfenverzamelaar heeft toch een positief gevoel overgehouden aan zijn inzamelactie bij Albert Heijn. "Iedereen reageerde hartstikke leuk. Ik heb wel 51 smurfen gekregen en met kinderen die smurfen dubbel hadden, heb ik geruild. Een meneer is zelfs naar huis gefietst om thuis smurfen voor mij te halen."

De assistent-bedrijfsleider van de supermarkt meldt alleen dat de vader geen foto's mocht maken zonder toestemming. Hij ontkent dat hij de jongen heeft weggestuurd maar zegt wel dat als hij er één toelaat er straks vijftig in de winkel staan.