Partij vd Filerijder: We staan stil in 2020

Icoon FileDe Partij van de Filerijder, vorig jaar opgericht door Belg Luc van Bussel, trekt aan de noodklok. In 2006 stond Nederland 45 miljoen uren in de file. En het ziet er niet naar uit dat de huidige regering iets gaat doen tegen dit probleem. Daarom wil Van Bussel met zijn partij Den Haag bewegen actie te ondernemen.

Van Bussel, die zeven jaar in Nederland woont, snapt niet dat de verhouding file / geen file zo enorm is scheefgegroeid. Er rijden nu 7,4 miljoen personenwagens op de weg en in 2040 zijn dat er volgens Van Bussel 12 miljoen. ”En dat in het dichtbevolktste land na Hong Kong. En dan hebben we het nog niet eens over vervoer via de havens, Schiphol en andere onderdelen van de Nederlandse transportsector. Voor het zover is staan we echter al helemaal stil. In 2020 zal heel Nederland stilstaan in de file. “

Van Bussel denkt niet dat Nederlanders files niet belangrijker vinden dan de problemen die andere one-issue partijen aanpakken, namelijk moslims (Wilders) en dierenleed (Partij van de Dieren). ”De Nederlanders zijn de afgelopen 20 jaar al zo enorm bestookt met uitspraken dat het niet is op te lossen dat ze zich erin berusten. Het groeit ook stapje voor stapje en men raakt er aan gewend. Maar het heeft wel een sociale, financiële en milieutechnische impact. Maar dat betekent niet dat de verantwoordelijken er niet op aangesproken moeten worden.”

Hieronder kun je het interview zien dat FOK! had met Van Bussel.


Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (92Mb)