Moslimschool weigert 1,2 mln terug te betalen

Icoon BinnenlandsDe islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun in Rotterdam†weigert de 1,2 miljoen euro terug te betalen die staatssecretaris Van Bijsterveldt (Onderwijs) van die school terugvordert. "We gaan dat bedrag dus niet terugbetalen. Ik geef niks terug want het is niet uitgegeven. Dit vechten we uit tot de hoogste rechterlijke macht" ,†aldus een†woedende schoolvoorzitter Naas.

Van Bijsterveldt wil het geld dat was bedoeld voor onderwijs terughebben omdat het is uitgegeven aan allerhande bijzaken. Zo gingen scholieren, ouders en personeel er van op reis naar de heilige plaatsen in Saoedi-ArabiŽ, werden er touringcars van gekocht voor het leerlingenvervoer en kregen twee imams die alleen op papier aan de school verbonden waren, er salaris van.

De onderwijsinspectie heeft niet kunnen bewijzen dat er is gefraudeerd, maar stelt wel vast dat er van alles mis is op de school. Naast de verkeerde besteding van het geld lijkt het erop dat de school de eigen leerlingen veel te hoge cijfers geeft en familieleden van bestuursleden aan baantjes helpt.

Volgens Naas is er geen enkele sprake van schulden,†verduistering of†oneigenlijke constructies en dus wil hij†dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld.† Hij is er heilig van overtuigd dat er sprake is van een complot.

"Dit is een puur politieke kwestie, er is een hetze tegen de islam aan de gang in Nederland. Er is kennelijk geen plek voor islamitisch onderwijs in dit land" aldus Naas.† "De mensen die er volgens het rapport niet werken, staan hier wel degelijk dagelijks op school. Voor de opvang van kinderen hebben we inderdaad familie ingezet en betaald, maar meer omdat we geen andere mensen konden krijgen. De reisjes naar Mekka waren bedoeld om islamitische kinderen in het kader van burgerschap te laten zien wat zo'n pelgrimreis nu inhoudt. Wij kunnen gewoon alles weerleggen."