Chinees vrachtschip strandt op Maasvlakte

Icoon BinnenlandsEen Chinees vrachtschip is vannacht vastgelopen op de Maasvlakte. Door de storm sloeg het 300 meter lange schip rond twaalf uur los en dreef in twee uur tijd naar het strand toe. Gisteren strandde er ook al een boot voor de Engelse kust. De 33 bemanningsleden zijn aan boord gebleven. Persoonlijk ongelukken hebben zich niet voorgedaan.


Het vaartuig, dat op 9 kilometer voor de kust voor anker lag, vervoert kranen voor containers. Dat heeft een zegsman van het Kustwachtcentrum gemeld. Aan boord van het schip bevinden zich 33 mensen. Zij blijven voorlopig aan boord van het schip. Volgens de kustwacht lopen zij in principe geen gevaar. Het schip ligt nog deels in het water, maar omdat het eb wordt, kunnen de sleepboten er momenteel niet bij komen.

De berging zal later worden uitgevoerd door sleep- en bergingsbedrijf Smit uit Rotterdam. Twee schepen van de KNRM, een reddingshelikopter van de Koninklijke Marine en sleepboten zijn ter plaatse gegaan om hulp te bieden. Volgens de reddingsmaatschappij was het een zware klus om de 'Chinees' te bereiken met golven van zeven tot acht meter hoog. De vrachtvaarder is vanaf het uiterste zuidelijke punt van de Maasvlakte goed te zien.