Vrouwen naakt op kalender voor dorpskerk

De vijfhonderd jaar oude dorpskerk van het Noord-Hollandse Wijk aan Zee is toe aan een broodnodige renovatie. Omdat het ledental van de kerk dalende is, komt er te weinig contributie in het laatje om dit te kunnen bekostigen. Een aantal vrouwelijke kerkgangers bood dan ook spontaan aan om uit de kleren te gaan voor hun stekkie.

Met een naar eigen zeggen ondeugende kalender hopen ze genoeg geld op te brengen om de restauratie te laten beginnen. "We hebben 25 duizend euro nodig", laat Marjo van 't Wout weten, die de maand mei siert. Aangezien alle calendergirls tussen de veertig en 78 jaar oud zijn, zal ook 'Miss May' helaas geen jong blaadje zijn.

Foto's van vrouwen met vleugeltjes op hun rug, poserend bij de dorpskerk, moet het hart van de dominee op hol doen slaan. Gerontofielen hoeven overigens niet naar de kerk van Wijk aan Zee te rennen, want de foto's zijn uiterst kuis. "Bij één foto kijk je bijvoorbeeld tegen de rug van een engeltje achter het orgel aan."

Voor slechts twaalf en een halve euro worden de 'naakt'-kalenders dit weekend aangeboden tijdens de traditionele kerstmarkt. Met slechts 250 gedrukte exemplaren is het een heus collectors item.