RTL scoort naar eigen zeggen niet genoeg

Icoon Media RTL-directeur Frank Eijken is niet tevreden over de resultaten van RTL in het nieuwe televisieseizoen. Er zou niet genoeg samenhang zijn tussen de verschillende zenders. Zo wordt RTL8 veel minder bekeken dan Talpa vroeger.

Het marktaandeel van RTL valt tegen. Het vroegere marktaandeel van Talpa is bij andere zenders terechtgekomen. Daardoor heeft RTL een marktaandeel van 31,1 procent in plaats van de verwachte 35 procent. Ruud de Langen van Mindshare is niet positief over het nieuwe seizoen. "Het blijkt dat die vier zenders op elkaar afstemmen geen geringe opgave is. Daarnaast vind ik dat het profiel van RTL4 zwabbert, en kun je je afvragen of het voetbal op RTL4 niet kannibaliseert op de andere RTL-zenders. Hoe dan ook kun je stellen dat men zich verkeken heeft op het vrijgekomen aandeel van Tien. Die 7 procent kun je niet zomaar bij RTL optellen."

Er worden veel zaken omgegooid bij RTL. Zo werd gisteren al bekend dat de programma's Lost in Tokyo en From Alaska with Love van de buis gaan verdwijnen. Vandaag is bekend geworden dat ook 4 in het Land volgend jaar verdwijnt. Bovendien zullen veel programma's van zender veranderen. "Maar er heerst geen paniek", aldus Eijken.