Bisschop Ibiza boos op Nederlands kunstwerk

Icoon KunstEen kunstwerk van de Nederlander Ivo Hendriks (31) dat momenteel wordt tentoongesteld op Ibiza, heeft de woede gewekt van de bisschop van het Spaanse eiland. Het werk toont de in april 2005 overleden paus Johannes Paulus II, terwijl hij met een man de liefde bedrijft.

Het werk - een fotocollage van een serie van drie waarin religieuze figuren met mannen seks hebben - is te bewonderen in een voormalige kerk, waar een tentoonstelling wordt gehouden getiteld: Vamos A Ibiza!. De expositie is samengesteld rond 50 jaar Nederlandse kunstenaars op Ibiza en toont werken van 15 kunstenaars, onder wie Jan Creemer en Micha Klein.

Bisschop Vicente Juan Segura dreigt met gerechtelijke stappen als het werk van Hendriks - dat volgens hem ''de gevoelens van katholieken beledigt'' - niet ''onmiddellijk'' wordt weggehaald.

Het eiland is niet van plan om gehoor te geven aan de oproep van de bisschop. ''Ibiza heeft nooit enige vorm van censuur op artistieke uitingen toegepast en zal dat ook nooit doen'', aldus de wethouder van Cultuur.De gewraakte fotocollage

-
Link: Nog eentje uit de serie van Hendriks (licht NSFW).