Voetbal: Uitslag Nederland - Bulgarije

Icoon Nederlands ElftalHet Nederlands elftal heeft een grote stap gezet naar plaatsing voor het Europees kampioenschap volgend jaar in Oostenrijk en Zwitserland. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije werd vanavond met 2-0 gewonnen.

Oranje begon slordig aan de wedstrijd, wat leidde tot veel balverlies. De eerste kans van de wedstrijd was voor Bulgarije, maar het harde schot kon worden gestopt door Edwin van der Sar. De eerste twintig minuten waren saai, weinig echte kansen en aan beide kanten veel balverlies. In de 23e minuut kwam Oranje verrassend op 1-0. Wesley Sneijder wist met zijn vrije trap doelman Ivankov te verschalken.

Na de goal van Sneijder leek Oranje wakker te schudden. Het was de rest van de eerste helft de betere ploeg, en liet de Bulgaren amper meer bij het doel van Van der Sar in de buurt komen. Bovendien kreeg Oranje nog kansen via onder meer Melchiot en Sneijder. Desalniettemin was 1-0 de ruststand.

Beiden elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 48e minuut was er een kans voor Berbatov, maar Van der Sar wist de bal net naast het doel te tikken. In de 58e minuut was het alsnog 2-0 voor Nederland. Via een aanval opgezet door Babel en Bouma wist Van Nistelrooij de bal op sublieme wijze in het Bulgaarse doel te schoppen.

Martin Petrov wist vervolgens nog een aantal kansen voor de Bulgaren te creŽren, maar zijn schoten waren te zacht. Invaller Seedorf had in de 78e minuut nog een kans op de 3-0, maar zijn bal kwam op de paal terecht. De wedstrijd was daarna gespeeld. In de 84e minuut was er nog wel een kans voor de Bulgaren via Berbatov. Edwin van der Sar wist echter de bal net over het doel te tikken.

Nederland - Bulgarije 2-0
23' Sneijder 1-0
58' v. Nistelrooij 2-0

Scheidsrechter: Med.Cantalejo (Spa).
Toeschouwers: 50.000.
Geel: Melchiot (Nederland), Wagner (Bulgarije).

Opstellingen

Nederland: v.d.Sar, Melchiot (Boulahrouz/66), Heitinga, Mathijsen, Bouma, De Zeeuw (De Jong/81), Sneijder (Seedorf/73), v.Bronckhorst, v.Persie, v.Nistelrooij, Babel.

Bulgarije: Ivankov, Kisjisjev, Tomasic, Toentsjev,Wagner (Jankov/79), Pejev (Ppopv/62), Telkijski (Dimitrov/68), Angelov, S.Petrov, M.Petrov, Berbatov.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK! Sport!