Station Alkmaar ontruimd na schietpartij

Icoon MisdaadHet NS-station in Alkmaar is op last van politie even voor 11.00 uur ontruimd na een schietpartij. Ooggetuigen melden dat er meerdere gewonden zijn en een dode, volgens onbevestigde berichten zou het om een Turks meisje gaan.

De politie bevestigde de schietpartij, maar kon nog niets vertellen over eventuele slachtoffers en de toedracht. Op dit moment rijden er geen treinen van en naar Alkmaar. Het station is tot nader order gesloten.

Reizigers moeten rekening houden met vertragingen die op kunnen lopen tot een uur. Doorgaande reizigers tussen Den Helder en Amsterdam hebben een mogelijkheid om via Hoorn om te reizen.

Update 15.46 uur
De politie heeft inmiddels bekendgemaakt dat er ťťn dode is gevallen tijdens de schietpartij. Het gaat mogelijk om een conflict in de relationele sfeer. De schutter probeerde direct na de schietpartij zichzelf te vermoorden. De schutter is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ooggetuigen spraken de schutter en het slachtoffer in het Turks tegen elkaar. Rond half 11 vanochtend zijn twee ambulances opgeroepen. Ook was er een traumahelikopter van de partij. Volgens oogetuigen zou er een vrouw op de trap van perron 5 zijn neergeschoten. Het zou gaan om een 24-jarige vrouw.

Volgens een woordvoerder van het nabij gelegen Horizoncollege is in overleg met het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Triversum afgesproken dat leerlingen naar behoefte opvang aan te bieden.

Het treinverkeer is inmiddels weer langzaam op gang gekomen. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertraging.

Update 26-06-2007 06:36 uur
Gisterenmidag is bekend geworden dat ook de schutter zelf aan zijn verwondingen is overleden.Met dank aan Ome.Fleer voor de submit.