Darts: 'Barney' te sterk voor Van Gerwen

Icoon DartsRaymond van Barneveld is er in geslaagd om tijdens de International Darts League (IDL) te winnen van Michael van Gerwen. De Hagenaar won de wedstrijd met 7-5.

Van Gerwen begon sterk, hij behield zijn eigen eerste leg en wist Van Barneveld direct daarna te breken. Van Gerwen verloor echter de volgende leg, waarna Van Barneveld meteen doordrukte en de vierde leg met een 180-score opende. De Hagenaar wist deze leg uiteindelijk te winnen, waardoor het weer gelijk was.

Van Gerwen leek moeite te hebben Barney bij te houden en verloor zijn eigen vijfde leg. Toch wist de jonge darter te profiteren van de slechte scores van Van Barneveld in de zesde leg, en brak meteen terug. Van Barneveld kreeg één kans op dubbel 20 in de daaropvolgende leg en verzilverde deze gelijk. Ook de achtste game werd gewonnen tegen de darts in.

De negende leg ging tegen de darts in en uiteindelijk was het Van Barneveld die de lange reeks breaks doorbrak. Hij behield zijn eigen leg en kwam met 6-4 voor. Met een 13-darter wist Van Gerwen zijn eigen leg te behouden. In de twaalfde leg mocht Van Barneveld starten voor de winst. Van Gerwen kreeg nog enkele kansen op een dubbel, maar miste vier pijlen. Van Barneveld gooide hierop meteen de partij uit.

Voor het laatste nieuws over de IDL kijk je op FOK!sport!