Darts: Taylor te sterk voor Barney

Icoon DartsPhil Taylor is de winnaar geworden van het 'kampioenengevecht' tijdens de International Darts League (IDL). De Brit wist mede door een negendarter Raymond van Barneveld vrij gemakkelijk te verslaan. Beide spelers wisten een hoop dubbels te missen, het werd uiteindelijk 7-4 voor de Brit.

De wedstrijd begon met een klein oponthoud. Taylor klaagde over het dartbord en er werd een nieuw bord op het podium gemonteerd. Raymond van Barneveld mocht de wedstrijd openen en de eerste leg ging naar de Nederlander. De tweede leg werd begonnen door 'The Power'. Ondanks een aantal breakkansen van 'Barney' ging de tweede leg toch via dubbel acht naar Taylor.

Taylor begon de derde leg uitstekend. Via een 180 en twee maal een 140 score wist de Brit de Hagenaar te breken. Barney kon daarna direct terugbreken na eerst een pijl te missen vanaf 101 moest het via dubbel 20 en hierin slaagde de Nederlander. De stand werd hierdoor weer gelijk 2-2. In de vijfde leg miste beide heren een hoop dubbels maar na 24 pijlen wist uiteindelijk Van Barneveld raak te gooien. Het leek erop alsof beide heren last hadden van een hoop spanning maar Taylor liet blijken in de zesde leg hier geen enkele hinder van te ondervinden. De Brit wist namelijk voor de veertiende keer in een tv-toernooi een negen-darter te gooien.

De zevende leg ging in twaalf darts vrij eenvoudig naar Barney. Ondanks een breakkans van Barney wist Taylor zijn eigen leg te behouden waardoor er weer een gelijke stand op de borden kwam (4-4). De 4-4 stand was gelijk een breekpunt in de wedstrijd. Van Barneveld zat niet goed in zijn vel en miste een hoop dubbels. Taylor begon steeds beter te spelen en wist de Nederlander tweemaal te breken en zijn eigen leg te behouden.

Zie voor ander sportnieuws FOK!sport!