Helft bazen vergeet secretaressedag

Icoon Algemeen Bijna de helft van de Nederlandse bazen is vergeten dat het vandaag secretaressedag is. Dat blijkt uit cijfers van een cadeausite. De derde donderdag van april is bedoeld om secretaresses een blijk van waardering voor hun inzet te geven.

Gelukkig voor de vergeten secretaresses koopt een kwart van de vergeetachtige bazen vandaag of morgen alsnog een presentje voor ze. Opvallend is dat een kwart van de bazen hun secretaresse bedankt met een cadeautje dat ze zelf moet kopen.

Nationale secretaressedag werd in 1989 geïntroduceerd in Nederland. De traditie is komen overwaaien uit de Verenigde Staten, waar secretaresses al veel langer één week per jaar verwend worden.

De populariteit van secretaressedag wisselt nog sterk. Zo blijkt uit het onderzoek dat driekwart van de secretaresses het belangrijk vindt om waardering te krijgen voor hun werk, maar dan liever niet geforceerd op een vastgestelde dag. Tevens waren de cijfers over vergeetachtige of 'ongevoelige' bazen vorig jaar praktisch hetzelfde.