Bisschop in opspraak na 'Christmas Party'

De anglicaanse bisschop van Southwark heeft kort voor kerst een imagoprobleem. Hij moest zich afgelopen week verontschuldigen dat hij tijdens een dienst geen mijter kon dragen omdat hij wonden had opgelopen aan het hoofd, 'waarschijnlijk als gevolg van een overval op straat'.

Het dagblad The Independent berichtte maandag dat bisschop Tom Butler niet precies weet hoe hij de verwondingen heeft opgelopen omdat hij hoogstwaarschijnlijk stomdronken was.

Achterbank
Butler werd na de Christma Party met tal van hoogwaardigheidsbekleders op de Ierse ambassade in Londen in een uitgeputte en emotionele staat aangetroffen op de achterbank van een Mercedes-Benz.

Het alarm van de auto was afgegaan en de eigenares spoedde zich naar de auto om te zien wat er aan de hand was. Ze trof op de achterbank een oudere man aan, die speelgoed van haar kind alle kanten uitgooide en geen aanstalten maakte uit eigen beweging de auto te verlaten.

Nadat het eindelijk was gelukt samen met anderen de man uit de auto te dragen, stelde hij zich voor als de bisschop van Southwark. Hij viel op straat maar stelde verder geen hulp nodig te hebben en strompelde weg nachtelijk Londen in. Dat het inderdaad om Butler ging, bleek toen de eigenaar een tas op de achterbank vond die van de bisschop was.

Het bureau van de bisschop had al bij de politie aangegeven dat de bisschop die 'mogelijk als gevolg van een beroving was kwijtgeraakt'.