Van Oudenallen kent meer kabinetsleden niet

Icoon Politiek Het relatief nieuwe Tweede Kamerlid Gonny van Oudenallen blijkt niet alleen de minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst niet te kennen, ze kent nog veel meer kabinetsleden niet. Dat blijkt uit een klein onderzoekje in het programma Pauw en Witteman. Er werden foto's getoond van de staatssecretarissen Henk van Hoof van Sociale Zaken en Pieter van Geel van Milieu. Zij had geen idee wie deze personen waren en dacht dat het de ministers Henk Kamp en Joop Wijn waren.

Afgelopen dinsdag schreef Van Oudenallen nog ongewild parlementaire geschiedenis. Haar dagen als Kamerlid zijn bijna voorbij, maar wie de kabinetsleden zijn is voor haar nog steeds een groot raadsel. Tijdens het wekelijkse mondelinge vragenuur riep ze VVD-minister Hans Hoogervorst op het matje, alleen had ze geen idee wie ze voor zich had staan.

Van Oudenallen: "Ik heb wat vragen aan de minister van Volksgezondheid of de plaatsvervanger daarvan".
Kamervoorzitter Frans Weisglas: "De minister is er zelf".
Van Oudenallen: "Inmiddels wel".
Weisglas: "Nee, al de hele tijd".
Van Oudenallen: "Voorzitter, ik heb mijn bril niet opgezet en dan zie ik niet alles. Ik dacht namelijk dat ik minister Hoogervorst tegenover mij zou zien, vandaar dat ik het niet goed zag, dat ik wilde vragen..."
Hoogervorst: "Voorzitter, ik moet mevrouw Van Oudenallen meededelen, ik bén minister Hoogervorst. Sinds de invoering van de Zorgverzekeringswet word ik op straat herkend. Dus ik zou hopen dat dat ook hier het geval zou zijn".

Klik hier voor de uitzending van Pauw en Witteman. Klik hier voor de blunder van Van Oudenallen in de Tweede Kamer.