Balkenende boos op Pauw en Witteman

Premier Jan Peter Balkenende is boos op Jeroen Pauw en Paul Witteman. De minister-president was afgelopen woensdag te gast bij de talkshow Pauw & Witteman en stoorde zich eraan dat er aan het einde van de uitzending zeven 'Balkenende-bloopers' vertoond werden. Na de uitzending zou volgens een ooggetuige een "heftige woordenwisseling" hebben plaatsgevonden tussen Balkenende en Paul Witteman.

Op zijn site schrijft de ooggetuige, student communicatiewetenschap Ernst-Jan Pfauth: "Tijdens de borrel liep ik nog even terug naar de garderobe. Daar zag ik JP poseren met vier dames uit het zuiden des lands. Plotseling kwam Witteman aanlopen die op verbaasde toon vroeg: 'Ga je nu weg Jan Peter?'. De fotoglimlach van Balkenende verdween en maakte plaats voor een kwade blik zoals u die kent van zijn debatten met Halsema. 'Ja! Ik vind dit geen manier van werken. Dit was niet afgesproken!'. Witteman: 'Maar het gesprek was toch goed?'. JP: 'Het gesprek was goed, maar het einde onacceptabel!'."

"Ondertussen kwam Jack de Vries, mediastrateeg en campagneleider van het CDA, aanbenen met een legertje aan beveiligingmensen. Terwijl ik buitengesloten werd kon ik nog net zien hoe Jack de Vries Paul Witteman een klap op zijn schouder geeft en zegt: 'daar probeer jij je aardig mooi uit te praten jongen'. Vervolgens lopen Jan Peter en zijn spindoctor kwaad weg."

De student maakte met zijn telefoon beelden van het tafereel. "Verwacht niet teveel van de beelden want het filmen werd mij door de beveiliging vrij lastig gemaakt. In het begin zie je Witteman (links), Jack de Vries (rechts) en Balkenende (achter) discussiëren. Daarna duwt de beveiliging mijn camera weg waardoor je alleen nog de rug van Witteman ziet. Hij probeert met de handen in de zij een punt te maken. Vervolgens zie je rechtsboven weer een flits van JP waarna er nogmaals een bodyguard voor gaat staan. Gelukkig staat het net iets te harde schouderklopje van Jack de Vries er nog op. Daarna zie je de twee boze heren resoluut weglopen."

De betreffende uitzending van Pauw & Witteman kun je hier terugkijken.

Pauw & Witteman

Met dank aan ernst-janpfauth voor de submit.