Israël blijft Hezbollah aanvallen

OorlogIsraël blijft doorgaan met zijn aanvallen op Hezbollah en Israëlische soldaten blijven in het zuidelijk deel van Libanon tot een internationale troepenmacht het kan overnemen. Dat heeft de Israëlische minister van Justitie Haim Ramon zondag tegen de legerradio gezegd.

Hij reageerde op het voorlopige resultaat van de onderhandelingen over een VN-resolutie. Hij zei niet of de joodse staat de tekst van de resolutie zoals die er nu uitziet accepteert. ''Het is maar een ontwerp'', aldus de minister. Hij noemde het ontwerp ''goed voor Israël'' maar tekende er bij aan dat zijn land nog militaire doelen wil halen. ''En zelfs als de resolutie wordt aangenomen is het twijfelachtig of Hezbollah zich eraan houdt.''

Infrastructuur
Volgens de Libanese politie bestookten de Israëliërs in de nacht van zaterdag op zondag vooral wegen en bruggen in het noorden en oosten. De Israëlische verwoestingen van bruggen, wegen en andere infrastructuur zijn bedoeld om Hezbollah-strijders te isoleren. Israël wil voorkomen dat de sjiitische groep nog wapens, munitie en raketten krijgt aangeleverd vanuit Iraans of Syrisch grondgebied. Door de vernielingen van wegen en bruggen kunnen evenwel ook humanitaire hulporganisaties niet of zeer moeilijk werken.

Bij een Israëlische luchtaanval in het zuiden van Libanon zijn zondagochtend zeker 5 Libanese burgers om het leven gekomen. De Libanese politie meldde dat bij de raketbeschieting van een woning in het dorp Ansar bij de stad Nabatiye, 40 kilometer ten zuiden van Beiroet, ook een aantal bewoners gewond is geraakt.