[update] Dombo krijgt concurrentie

Icoon OpmerkelijkAcht Aziatische olifanten zijn gisteren verhuisd van Thailand naar hun nieuwe onderkomen, in Australië wel te verstaan. De dieren kregen allemaal een aparte kooi in een vrachtvliegtuig en vlogen naar de Cocoseilanden. Eenmaal op die plek aangekomen, worden ze drie maanden in quarantaine gesteld.

De verhuizing is al meer dan een jaar vertraagd, omdat dierenrechtenactivisten in zowel Thailand als Australië protesteerden tegen het vervoer van de beesten. Ze vinden dat de dieren lijden achter de tralies.

Een Australische rechtbank gaf in september het verlossende woord voor de dikhuiden, op voorwaarde dat het welzijn van de beestjes kon worden gegarandeerd. De Australische dierentuin waar ze terecht komen heeft er een miljoen of vijfentwintig ingestoken, om te zorgen dat de olifanten een zo aangenaam mogelijke woonplaats zullen hebben.

dombo
Een andere vliegende olifant.


Update 18:18
Actievoerders in Thailand hebben een stokje gestoken voor het vervoer. Ze hebben twintig uur lang een vrachtwagen geblokkeerd, waarna de beesten werden uitgeladen.