Nieuwe rage: duiven verpletteren onder bus

Duif In Engeland hebben ze er een nieuwe rage bij. Jongeren lokken duiven met vogelvoer de busbaan op en kijken vervolgens toe hoe de dieren verschrikt vluchten of, in het ergste geval, verpletterd worden onder de buswielen. De Pigeon Control Advisory Service (PiCAS) zegt klachten te hebben gekregen van vogelliefhebbers uit Bristol.

De jongeren zouden niet alleen spelen met het leven van de dieren, maar ook het leven van andere weggebruikers in gevaar brengen. PiCAS directeur Guy Merchant: "De buschauffeur moet hard remmen of uitwijken om een botsing met de dieren te voorkomen. Een botsing met het tegemoetkomende verkeer of een voetganger kan dan het gevolg zijn. De vogels kunnen ook de voorruit van de bus breken."

Merchant waarschuwt dat iedereen die zich schuldig maakt aan deze vorm van vermaak kan rekenen op straf. "Het is duidelijk dat mensen die dit doen de wet overtreden. Indien de politie niet gemachtigd is de daders te vervolgen, zullen wij overwegen de daders zelf te vervolgen."