Saboteur spoor Noord-Holland aangehouden

Icoon Politie De Spoorwegpolitie heeft gisteren een 34-jarige man uit Noord-Holland aangehouden voor het vernielen van schakelkasten en voor het plaatsen van objecten op de rails. Dat is vandaag door de politie bekendgemaakt. De man zorgde tussen 17 en 28 februari van dit jaar met zijn sabotages voor vertragingen en gevaarlijke situaties.

In februari werden tot twee maal toe de kabels van de noodstroomvoorzieningen van een aantal spoorwegovergangen in Noord-Holland doorgeknipt. Daardoor werkten de spoorbomen van alle 22 overgangen in de regio niet meer goed, en moesten de treinen stapvoets rijden.

De aangehouden man heeft inmiddels bekend hier verantwoordelijk voor te zijn. Hij heeft in ieder geval ook een aantal keer voorwerpen op de rails gelegd. De politie verdenkt hem bovendien van diverse vernielingen aan het spoor in 2003.

De Spoorwegpolitie vermoedt overigens dat de man goed wist waar hij mee bezig was. De vernielingen zijn namelijk op een dusdanige manier gepleegd dat de dader een aardige hoeveelheid kennis van het spoor moest hebben.