Zaak Natalee Holloway krijgt vervolg

NFSU2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Natalee HollowayDe familie Holloway heeft in New York een aanklacht ingediend tegen Joran van der Sloot en zijn ouders. Zij eisen een schadevergoeding van de Nederlanders. De familie Van der Sloot is in New York voor een televisie-interview met de Amerikaanse nieuwszender ABC. Of vader en zoon zijn aangehouden in New York, is nog niet duidelijk.

Natalee verdween in mei vorig jaar op Aruba. De 18-jarige Joran had haar als laatste gezien en zat enkele maanden vast op Aruba. Hij werd vrijgelaten omdat er geen bewijs was dat hij iets met de verdwijning te maken had. De Holloways waren woedend en lieten de jongen in de gaten houden door privé-detectives. Daardoor wisten zij dat Joran met zijn ouders naar New York zou komen.

Op het vliegveld kregen de Nederlanders te horen dat er een aanklacht is ingediend en dat zij gedagvaard worden. De kans op een veroordeling is in een civiele zaak groter dan in een strafzaak. Bij een civiele procedure, waar alleen een schadevergoeding kan worden geëist, is minder bewijslast nodig.