Boete voor opruimen plastic zakje

bigfatW00t en D-FENS had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 75-jarige vrouw uit Geldrop heeft een boete van 75 euro gekregen, omdat ze een plastic zakje met broodkruimels in een openbare afvalbak gooide. "Dit lijkt toch nergens op? Ik gooi mijn zakje netjes weg en krijg dan als dank een bekeuring! Onbegrijpelijk!", aldus een verontwaardigde Josephine Nuyts-Wordragen.

De vrouw had net de kippen in de Geldropse Kasteeltuin gevoerd. Ze stopte het zakje in haar fietstas en ging op weg naar de supermarkt. Daar wierp ze het afval netjes in de daarvoor bestemde afvalbak. Ineens stond er een mileubeambte voor haar neus die, volgens de vrouw, op de loer lag in een verdekt opgestelde, geblindeerde auto. "Huisvuil hoort in een grijze container en niet in zo'n afvalbak!" aldus de diender en hij slingerde haar op de bon. Nuyts-Wordragen: "Ik schrok me werkelijk kapot. Ik ben er ook kwaad om. Maar ik laat het er echt niet bij zitten. Ik zal beroep aantekenen tegen zo'n belachelijke boete."

Saillant detail is dat de vrouw slechts een boete van vijftig euro had gekregen, wanneer zij het zakje op de grond had gegooid. Milieuwethouder Laurent Sommer van de gemeente Geldrop is echter onvermurwbaar. Hij is van mening dat de milieubeambte juist heeft gehandeld. "Het is tegen de regels van de Algemene Plaatselijke Verordening. Die regels gelden voor iedereen hier. Die mevrouw is op heterdaad betrapt. Zij was in overtreding. Dat betekent betalen!"


Dit kan je 75 euro kosten