Grote hennepknipperij opgerold

In het Westland heeft de politie gisteravond een grote hennepknipperij opgerold. In een schuur in 's-Gravenzande zaten 44 mannen, vermoedelijk illegale Bulgaren, met scharen een paar honderd kilo henneptoppen te verwerken voor de handel. Volgens de politie is de aangetroffen hennep vele honderdduizenden euro's waard.

De gearresteerde mannen zijn in de loop van de avond overgebracht naar diverse wijkbureaus. Er wordt onderzoek verricht naar de leidinggevende figuren achter de knipschuur.

Westland
Het AD meldde eerder deze week al dat het Westland een onmiskenbare spil is voor hennepkwekerijen in de Randstad. In nogal wat kassen zouden massaal moederplanten worden geteeld waar stekjes van worden afgehaald. Die stekjes worden doorverkocht aan hennepkwekers, die ze doorkweken tot oogstrijpe hennepplanten.

De politie in het Westland ontvangt momenteel zoveel meldingen over hennepkwekerijen en de handel in harddrugs, meestal via de kliklijn Meld Misdaad Anoniem, dat een politiebeambte is vrijgemaakt voor het coördineren van alle tips. De coördinator maakt deel uit van een speciaal rechercheteam dat zich sinds kort bezighoudt met de aanpak van onder meer hennepkwekerijen in het Westland.