Hoogleraar ethiek misbruikte 13-jarige jongen

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon JustitieVoor de rechtbank van Utrecht is vrijdag 240 uur werkstraf geŽist tegen oud-hoogleraar ethiek T. van W. (45). Van W., tot voor kort verbonden aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam, wordt ervan beschuldigd een 13-jarige jongen seksueel misbruikt te hebben. Ook werden er twee kinderpornofoto's bij hem thuis aangetroffen. De jongen logeerde bij Van W. omdat zijn ouders op vakantie waren.

Vooraf had de moeder van de jongen de hoogleraar nog gevraagd of haar zoon wel 'veilig' bij hem was, gezien de homoseksuele geaardheid van de man. "Ik val niet op jonge jongens", had Van W. daar stellig op geantwoord. Laat op de avond kon hij zich echter niet bedwingen. Hij ging naar het bed van de jongen, streelde hem en verrichte enkele seksuele handelingen. De hoogleraar en het gezin kenden elkaar uit de wereld van de zangkoren, waar Van W. verschillende bestuursfuncties vervulde.

De carriŤre van Van W. is na de aangifte ingestort. Zijn hoogleraarschap moest hij beŽindigen en ook zijn bestuursfuncties zijn inmiddels neergelegd. "Ik stond onder grote druk en had weinig geslapen. Ik wist niet wat ik deed", stelde hij voor de rechter. Hij is met de ouders van de jongen overeengekomen een schadevergoeding te betalen. Behalve de werkstraf werd er een voorwaardelijke celstraf van acht maanden met een proeftijd van drie jaar tegen hem geŽist. Gedurende de proeftijd moet hij afstand houden van de korenwereld.