Ma Holloway wil naar Nederland komen

Natalee HollowayBeth Holloway Twitty is van plan naar Nederland af te reizen. De moeder van de op Aruba vermiste Amerikaanse tiener Natalee Holloway wil met die actie bereiken dat de zaak niet wordt vergeten. Hoofdverdachte Joran van der Sloot vertrok na zijn vrijlating naar Arnhem om bedrijfskunde te studeren aan de plaatselijke hogeschool.

De 18-jarige Van der Sloot gaf afgelopen maandag een interview aan een Amerikaanse tv-show. Hierin ontkende hij onder meer dat hij en mede-verdachten Deepak en Satish Kalpoe seks hadden gehad met de Amerikaanse. "Ik heb haar gekust, maar noch ik noch Deepak of Satish hebben seks met haar gehad en we hebben dit nooit tijdens een verhoor gezegd", verklaarde Joran. Een leugen, stelt Holloway Twitty. Volgens de moeder van Natalee zou de Nederlandse jongen direct na de vermissing ten overstaande van tien getuigen hebben bekend haar dochter seksueel te hebben misbruikt.

Aanvankelijk vertelden de verdachten dat ze Natalee hadden afgezet bij haar hotel. Later bleek dat de scholiere was achtergelaten op het strand. Volgens Joran hadden hij en zijn vrienden afgesproken te liegen, omdat ze bang waren en niet wilden bekennen dat ze het meisje alleen achtergelaten hadden. Natalee zou zelf hebben geweigerd met de jongens mee te rijden. Vier maanden na haar vermissing is er nog altijd geen enkele aanwijzing over wat er met haar gebeurd is.