Dode bij Quote Challenge 2005

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de Quote Challenge 2005 zou een Ferrari 360 met twee inzittenden van Italiaanse afkomst zijn verongelukt. Eťn van hen zou zijn overleden.

Tot dusver is er nog geen bron die dit bericht heeft bevestigd. Zodra er meer bekend is wordt dit bericht aangevuld.

Update 14:46
Inmiddels is er een officieel persbericht verschenen op de site van Quote. Het zou gaan om Galzignato Levis en David Nicolussi die met hun Ferrari op raadselachtige wijze zijn verongelukt.

"Ze reden voor ons op een rustige tweebaansweg. Ineens zwabbert de Ferrari naar links, ramt de vangrail, schiet erover heen en raakt een paar bomen om uiteindelijk weer op de rechterhelft van de weg terug te stuiteren", aldus ooggetuige Eric Wolbert. Volgens Wolbert was er geen sprake van hoge snelheden, laat staan een gevaarlijke inhaalmanoeuvre.

Volgens hoofdredacteur Jort Kelder van het maandblad Quote, al vier jaar lang de hoofdsponsor van het evenement, is het ongeval uitermate schokkend. "Dit is een nachtmerrie-scenario", verklaart hij. "Maar als je met vijftig teams zesduizend kilometer door Europa en AziŽ gaat rijden, kun je nooit iets uitsluiten. Dat weten de deelnemers ook. Er zijn altijd snelle jongens die de grenzen willen opzoeken."

Het ongeluk zou zijn gebeurd in Bulgarije, ongeveer 100 kilometer voor de Turkse grens. De bijrijder zou onmiddellijk overleden zijn. Over het lot van de bestuurder kan niets met zekerheid worden gezegd. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.