Treinverkeer rond A'dam nog ontregeld bij start Sail

commentator had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Op de eerste dag van het grote nautische evenement Sail Amsterdam, is het treinverkeer rond de hoofdstad nog steeds flink ontregeld. Veel mensen ondervinden hinder van de stremmingen, omdat er dagelijks enkele honderdduizenden mensen speciaal voor Sail naar de binnenstad reizen.

Aan de westkant van het station rijden nog steeds minder treinen door de ontspoorde intercity van maandag. Slechts twee van de zes sporen aan die kant kunnen gebruikt worden. Door het inzetten van pendeltreinen tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk is de situatie volgens de NS aardig onder controle.

De herstelwerkzaamheden aan de westkant zijn vandaag echter niet het enige probleem voor de treinreizigers. Vanochtend rond half tien brak er een bovenleiding op het traject tussen Amersfoort en Amsterdam, waardoor er nog steeds geen treinverkeer mogelijk is tussen Naarden-Bussum en Weesp.

Toch spreekt woordvoerster Carola Belderbos van een redelijk geslaagde dag tot nu toe. "Er zijn veel mensen onderweg, maar het is gezien de omstandigheden heel goed te doen." Overigens was er vanochtend ook een stremming door een sein- en overwegstoring in de omgeving van Arnhem.

Update 14.10 uur
Rond half twee vanmiddag is er weer beperkt treinverkeer mogelijk tussen Amsterdam en Amersfoort. Er is nog wel sprake van grote vertragingen, maar die worden langzaam minder. Volgens ProRail hebben de meeste reizigers relatief weinig last gehad van het probleem, omdat ze via Utrecht omgeleid konden worden. Ook tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk zijn de problemen minder geworden. Daar kunnen nu gemiddeld weer vier pendeltreinen per uur rijden.

In verband met Sail stonden er vanochtend overigens ook lange files rondom de hoofdstad. Er wordt bezoekers van het evenement dan ook, ondanks alles, aangeraden om met de trein te komen.