Gronings gezin geeft computergeld uit

De politie in Drenthe heeft een gezin aangehouden uit Wildervank dat thuis op de computer bankbiljetten van 20 euro vervalste en uitgaf. De biljetten waren van een op zijn zachtst gezegd bedenkelijke kwaliteit.

De 43-jarige moeder printte thuis de biljetten uit, sneed ze bij en voorzag ze van uitgeknipte zilveren stickertjes. De 13-jarige zoon gaf samen met zijn vader (57) de biljetten op rommelmarkten uit. Dat lukte ook nog, omdat handelaren daar schijnbaar niet goed opletten. Maar toen de zoon twintig euro probeerde te wisselen bij de C1000 in Gieten liep hij tegen de lamp. De gealarmeerde politie hield de 13-jarige aan. Ook vader, die buiten in de auto zat te wachten, werd opgepakt.

Volgens de politie waren de biljetten niet eens "zo superslecht" van kwaliteit. De caissiŤre van de C-1000 noemde het vervalste biljet daarentegen overduidelijk nep. Het gezin zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden voor onder meer valsmunterij. De maximale gevangenisstraf die daar voor staat is negen jaar.