Australische wielrenster overlijdt na ongeval

Amy GillettEen triest ongeval heeft maandag in Duitsland het leven gekost aan een lid van de Australische nationale vrouwenwielerploeg. Een 18-jarige automobiliste verloor de macht over het stuur, en reed in op een groepje van zes Australische wielrensters die aan het trainen waren voor de Ronde van Thüringen. De 29-jarige Amy Gillett overleed ter plaatse.

Twee andere wielrensters, Louise Yaxley en Alexis Rhodes, werden in kritieke toestand op de intensive care opgenomen. Olympisch kampioene Sara Carrigan was ook in Duitsland, maar nam niet deel aan deze training. John Coates, voorzitter van het Australisch Olympisch comité, en de Australische premier John Howard reageerden verslagen op het nieuws. "Amy was een unieke atlete die tot de wereldtop behoorde in twee sporten", stelde Coates.

In 1996 nam Gillett als roeister deel aan de Olympische Spelen van Atlanta. Met de dames acht eindigde ze als vijfde. In 2000 stapte ze over naar het wielrennen. Ze nam deel aan verschillende internationale wedstrijden. Het overlijden van Gillett komt op de dag af tien jaar na de dodelijke val van wielrenner Fabio Casartelli, in de Tour de France van 1995.