Moskee wil deel bonus topman Essent

Icoon Binnenlands nieuws Nu bekend is geworden dat de Essent-Topman Michiel Boersma een deel van zijn bonus aan een goed doel zal schenken, hebben diverse stichtingen en organisaties bij Essent een verzoek ingediend voor het geld. Ook het bestuur van de Marokkaanse moskee in Oosterhout hoopt op een deel van de bonus.

Dat heeft bestuurslid Soliman Chahid van de Stichting Moskee Almohsinin tegenover BN/De Stem laten weten. Namens het moskeebestuur heeft hij een brief naar hem gestuurd. Hij hoopt dat de topman een bijdrage voor de bouw van een nieuwe moskee in Oosterhout wil leveren.

Volgens Chahid is zijn stichting maar een non-profit organisatie die als doel heeft mensen bij te staan en te begeleiden om hun draai te vinden in de samenleving. "Wij staan voor het bevorderen van het wederzijdse begrip tussen moslims en niet-moslims in Oosterhout", aldus Chahid.

Een maand geleden werd bekend dat de topman van Nuon een riante salarisstijging had ontvangen. Directeur Ludo van Halderen werd met zijn beloning van 1,4 miljoen euro één van de best betaalde bestuurders in de publieke sector in Nederland. Twee weken later werd bekend dat de Essent-topman nog meer verdiende. Over beide beloningen ontstond veel ophef. Boersma weigerde in eerste instantie zijn bonus in te leveren. Nu heeft hij toch besloten om een deel te doneren aan een goed doel, een bedrag van 80.000 euro.