Man steekt in op sneeuwbalgooier, beiden aangehouden

iScripters en woutabest hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De politie heeft dinsdagmiddag een 64-jarige man uit Bodegraven en een groepje van zes jongens aangehouden. De man werd aangehouden omdat hij op één van de sneeuwbalgooiende jongens instak, en de jongens werden aangehouden voor 'openlijke geweldpleging'. Dat heeft een politiewoordvoerder woensdag gemeld.

De zes jongens, in de leeftijd van 15 tot 19 jaar, waren sneeuwballen aan het gooien naar de woning van de 64-jarige man. Die werd op een gegeven moment zo kwaad dat hij met een steekwapen, waarschijnlijk een mes of een schroevendraaier, op een 17-jarige jongen uit de groep instak. Die raakte daarbij niet gewond, maar wel liep zijn bodywarmer een gat op.

De politie hield in de eerste instantie alleen de 64-jarige man aan op verdenking van poging tot zware mishandeling en vernieling. Na overleg met de officier van justitie heeft de politie echter ook het groepje jongens aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Alle verdachten moeten zich verantwoorden voor de strafrechter, en mochten vandaag weer naar huis na het ontvangen van hun dagvaarding.