Zware sneeuwval teistert Nederland

Icoon Binnenlands nieuws De winter is nog lang Nederland niet uit. Met name in het noorden heeft men al langere tijd te maken met flinke sneeuwval. Plaatselijk ligt er al dertig centimeter sneeuw en er komt nog veel meer aan. De problemen voor de ochtendspits zullen flink zijn.

Zo heeft Rijkswaterstaat al aangegeven niet alle snelwegen sneeuwvrij te kunnen maken, in verband met capaciteitsproblemen. Hierdoor zullen zeker alle provinciale wegen bedolven zijn onder een dikke laag sneeuw, sommige snelwegen ook (zoals momenteel de A7 van Hoorn naar Zaandam).

De sneeuwval bevindt zich momenteel boven de lijn Hoek van Holland - Coevorden en breidt zich langzaam uit richting het zuiden. In de loop van de dag sneeuwt het dan ook in het hele land. Mogelijk klaart het later in de avond wat op in het noorden. De intensieve neerslagzone zal pas morgen in de loop van de dag het zuiden van Nederland verlaten.

In de nacht van donderdag op vrijdag zal het, als gevolg van uitstraling, bitterkoud worden. Het weerbureau Weathernews voorspelt minima van -8 graden aan de kust tot rond de -15 in het binnenland.

Maar voor de komende 36 uur, goed oppassen in het verkeer!