LPF-staatssecretaris stapt over naar PvdA

Pim_In_Memoriam had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsCees van Leeuwen, namens de Lijst Pim Fortuyn (LPF) staatssecretaris in kabinet Balkenende-I, staat op het punt om lid te worden van de PvdA. Dat zegt de voormalig bewindsman in een interview met de Volkskrant. Van Leeuwen (54) twijfelde tussen PvdA en VVD. De wijze van omgaan met het integratievraagstuk gaf voor hem de doorslag om voor de partij van Wouter Bos te kiezen.

De ex-staatssecretaris van Cultuur voerde gesprekken met Jozias van Aartsen en Wouter Bos over een mogelijke overgang naar de VVD of naar de PvdA. Hij ergerde zich echter aan de harde toon, die sommige VVD'ers bezigen met betrekking tot integratie. "Niet alleen Wilders, die is nu weg, maar ook Hirsi Ali en minister Verdonk voor Integratie. Ik sta achter hun doel, maar de aanpak is verkeerd. Hard tegen hard, zoals zij propageren, werkt nooit", stelt Van Leeuwen. Met de LPF wil hij niets meer te maken hebben. "Het is evident dat de partij voor mij heeft afgedaan. Zo'n enorme rommel."

De jurist Van Leeuwen was in de jaren zeventig basgitarist in de Nederlandse band Kayak. Als advocaat van zangeres Anouk houdt hij zich nog steeds bezig met de muziekwereld. De voormalig LPF'er zegt geen ambitie te hebben om in de toekomst Kamerlid te worden. Van Leeuwen: "Mijn ambities binnen PvdA zijn bescheiden. Ik wil graag meedenken in een commissietje, maar geen Kamerlidmaatschap. Dat is niets voor mij, ik ben een doener."