Joden op school vaak geterroriseerd door Marokkanen

Piemol had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Hoewel het aantal antisemitische incidenten volgens het CIDI in Den Haag dit jaar is afgenomen, blijkt op scholen het tegendeel. Daar neemt het antisemitisme tegen joodse kinderen opnieuw toe. Tegenover De Telegraaf doet een joodse man zijn verhaal, geteisterd door terreur met name door Marokkanen.

"Van Allah moeten we je doden. Alle joden aan het gas. Pauw, pauw, ik schiet je jodenster eraf. Ben je nu nóg niet dood, kankerjood?" Zomaar enkele kreten die David (een gefingeerde naam, uit vrees voor represailles) dagelijks op school naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Overal was hij het doelwit van een groep islamitische leerlingen.

Steevast werd de jongen getreiterd, uitgescholden, bespuugd en later bedreigd met de dood, geschopt en in elkaar geslagen door Marokkaanse jongeren. Dit ging zover, dat hij op een gegeven moment niet meer naar school durfde. "Steek me maar een mes in mijn ribben, ik ga niet meer", zo sprak hij tegenover zijn ouders destijds.

Inmiddels is het gezin verhuisd naar ergens in het midden van het land. Nog altijd wordt de Israëlische jongen gestalkt en telefonisch bedreigd. "De moordaanslag op Theo van Gogh heeft ons angstiger gemaakt. David wordt nu al jaren telefonisch bedreigd en gestalkt."

Talloze gesprekken op en rond school ten spijt, de Marokkaanse treiteraars zijn nooit aangepakt. De schoolleiding ontkende dat er sprake was van antisemitisme. Omdat de terreur aanhield, moest David noodgedwongen van school. Inmiddels gaat de jongen naar een privé-school.

Taferelen als deze zijn in de grote steden en met name Amsterdam aan de orde van de dag. Joodse kinderen voelen zich dermate onveilig dat zij op straat geen keppeltjes meer dragen. Uit gegevens blijkt dat ruim veertig procent van de daders van antisemitsme een Noord-Afrikaanse achtergrond heeft. Het CIDI wil dat de overheid met spoed verplichte lesprogramma's tegen discriminatie gaat invoeren en hard tegen daders optreedt.