Vermogende Groninger licht bijstand op

Icoon Binnenlands nieuwsEen 48-jarige vermogende Groninger heeft bijna drie jaar ten onrechte een bijstandsuitkering ontvangen van de Dienst Sociale Zaken en Werk (SOZAWE) in zijn gemeente. In totaal kreeg de man in die periode een bedrag van meer dan 28.000 euro.

Bij het indienen van zijn bijstandsaanvraag had hij verzuimd te melden dat hij in het bezit was van twee huizen, elf garageboxen, twee boothuizen, dertien auto’s, een motorfiets en een aanhangwagen. Verder was hij vergeten te vertellen dat hij een aanzienlijk bedrag aan rente ontving op verschillende van zijn bankrekeningen.

De fraude kwam aan het licht nadat bestanden van de Belastingdienst, de Rijksdienst voor Wegverkeer en de Sociale Dienst met elkaar waren vergeleken. De man zei dat hij dacht recht op een uitkering te hebben omdat hij niet meer in staat was te werken.

Inmiddels heeft de Groninger het onterecht ontvangen geld terugbetaald. Maar daarmee is de kous nog niet af; de officier van justitie gaat de man valsheid in geschrifte ten laste leggen.