Amerikaanse marinier ongedeerd terug na ontvoering

Icoon Irak nieuwsDe Amerikaanse manirier Wassef Al Hassoun heeft, na zijn ontvoering, vanavond wat van zich laten horen. Hij heeft zijn familie opgebeld met de melding vrij en ongedeerd te zijn. Hij bevindt zich momenteel in Libanon.

Eerder vandaag maakte de broer van Al Hassoun al bekend dat de marinier zou zijn vrijgelaten, het Amerikaanse ministerie van Defensie kon vanochtend echter niets bevestigen. Al Hassoun werd vorige maand door moslimextremisten ontvoerd en werd bedreigd met een onthoofding. Vorige week werd er melding gemaakt van de onthoofding, deze verhalen werden echter snel weer ontkracht. Vandaag kan de familie van de man weer met een rustig gevoel verder leven.

Desondanks gaan de ontvoeringen in Irak verder, vandaag is een Filipijnse man ontvoerd. De Arabische televisiezender liet beelden zien waarop drie mannen een man gevangen houden. Als de Filipijnse regering niet binnen 72 uur zijn troepen terugtrekt, zal deze man worden gedood. De ontvoering wordt geclaimd door de 'Khaled Ibn al-Walid-brigade'.