Leden studentencorps verdacht van poging tot doodslag

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie van Houten is een onderzoek gestart tegen negen leden van het Delfts Studenten Corps, op verdenking van poging tot doodslag. Ze worden verdacht van het feit dat ze een Amsterdamse student in elkaar hebben geslagen, waarna deze in het Amsterdam-Rijnkanaal werd gedumpt. Dit alles vond plaats tijdens de Varsity, een traditionele jaarlijkse roeiwedstrijd tussen de Nederlandse (studenten-)roeiverenigingen.

Het slachtoffer, dat in bewusteloze toestand in het water werd gegooid en door onstanders uit het water moest worden gehaald, heeft een medische behandeling moeten ondergaan alvorens aangifte te doen van poging tot doodslag.

Tegenwoordig worden ook niet-corporale roeiverenigingen tot de Varsity toegelaten, maar desondanks staat de Varsity nog altijd bekend als de grootste jaarlijkse bijeenkomst van de verschillende Nederlandse Studenten-Corpora. Mede dankzij het al even traditionele grote alcoholgebruik onder de bezoekers van de Varsity, vliegen de leden van de verschillende studenten-corpora elkaar daarbij geregeld in de haren.

De studenten die verantwoordelijk worden gehouden voor de mishandelingen waren afkomstig van het Delftse studentenroeivereniging Laga. Laga is inmiddels voor de Varsity 2005 uitgesloten van deelname. Ook heeft de Roeibond, de KNRB, inmiddels besloten maatregelen te nemen om problemen als deze in de toekomst te voorkomen.