Militair spook in Honolulu

In Honolulu, Hawaii, waart een spook rond van een man in militaire kleding. Verschillende inwoners zeggen het spook gezien te hebben. Dit meldt de Honolulu Advertiser.

Hij is al verschillende keren in verschillende delen van het eiland gezien, en beschrijvingen van de verschijning zijn opvallend consistent, en komen van mensen als normale burgers tot functionarissen van de Amerikaanse luchtmacht.

Het atol Midway bij Hawaii staat bekend om zijn rol in de 2e Wereldoorlog. Het gevecht in 1942 markeerde een ommekeer voor de VS in het Pacifische gebied. De Japanners verloren vier vliegdekschepen, twee cruisers en drie destroyers. De Amerikanen verloren het vliegdekschip Yorktown en een destroyer. Heden ten dage staan de militaire gebouwen er verlaten bij, met op sommige het bord 'abandoned' wat 'in de steek gelaten' betekent.

Een van de waarnemingen kwam van een echtpaar dat op een kleine afstand van de Charlie Barracks woont. De vrouw zag een man in een antiek uniform, maar was nog niet argwanend. Toen ze met een andere vrouw sprak die de man ook had gezien, begonnen ze het wel erg vreemd te vinden.

Twee piloten van de US Airforce die geland waren om te tanken hadden de man ook gezien. "Twee piloten kwamen het kantoor binnen en zeiden: 'ik wist niet dat hier nog militairen rondliepen'", zegt manager Tim Bodeen.

Woordvoerder Sid Sommers zegt dat de meldingen mysterieus zijn. Het spook draagt een uniform, maar het is niet duidelijk wat voor een. En hij rookt, maar dit lijkt een sigaret te zijn, en geen pijp of sigaar.