Hoogste brug ter wereld gereed

Icoon Buitenlands nieuws In het Franse plaatsje Millau hebben Franse ingenieurs een knap staaltje bouwkunst afgeleverd. Daar hebben ze vandaag de overspanning van de hoogste brug ter wereld gereed gemaakt. Hiermee heeft de brug, die de vallei van de rivier de Tarn overspant, een hoogte van 343 meter en een lengte van 2460 meter bereikt. Automobilisten rijden 270 meter boven de grond. Kostenplaatje: 310 miljoen euro.

In een later stadium zal het project worden gekroond door middel van zeven gigantische masten voor de bevestiging van diverse kabels van het wegdek. Enkele pilaren van de brug zijn 245 meter lang, de langste ter wereld.

Aan de brug is ruim drie jaar gewerkt. Automobilisten, die de kortste route naar het Middellandse Zeegebied willen afleggen vanaf Parijs, zullen over deze brug rijden. De brug, gelegen op de route tussen Clermont-Ferrand en Beziers zal op 17 december worden geopend voor het verkeer. Automobilisten moeten 4,60 euro gaan betalen voor het gebruik ervan en in de zomermaanden 6,50 euro. Voor vrachtwagens bedraagt de tol 19 euro.


Impressie van de brug