Harde column Wim T. Schippers niet geplaatst

Een column van 'alleskunner' (kunstenaar, radio/televisie- en theatermaker, componist en tekstdichter) Wim T. Schippers wordt niet geplaatst in een nieuwsbrief van het ministerie van Landbouw. In de column haalt Schippers hard uit naar de intensieve veehouderij. Volgens het bemiddelende communicatiebureau Texture was het schrijven een 'eenzijdige scheldkanonnade tegen de vleesindustrie'.

Schippers bekritiseert in de column de 'systematische marteling' van kippen en varkens en de 'bijeen gepropte vleeskuikens' in de intenstieve veehouderij, welke hij omschrijft als 'grootschalige georganiseerde misdaad'. Hij vraagt zich af waarom er niet kan worden geregeld dat er in Nederland geen 'gemarteld dierenvlees' mag worden aangeboden.

Ellen Jens, de partner van Schippers, geeft toe dat de column 'pittig' is. Maar dat mag volgens haar geen reden zijn de column af te wijzen.

Een woordvoerster van het ministerie van Landbouw zegt dat de bewuste column nooit is aangeleverd. De onderhandelingen zijn in een eerder stadium al gestrand. Schippers vroeg geld voor het artikel - 150 euro die hij aan de stichting Wakker Dier wilde doneren - terwijl het ministerie zijn gastcolumnisten niet betaalt. ''Zo zijn de afspraken niet. Inhoudelijk hebben wij de column nooit gezien dus ook niet afgewezen'', aldus het ministerie.


Schippers zet zich via Wakker Dier onder andere in vˇˇr het scharrelei. Op de radio worden regelmatig diverse door hem ingesproken spotjes over dierenwelzijn uitgezonden.