Steden geven geld voor tickets naar Marokko

The_T, panneman78 en RaTz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Den Haag en Rotterdam bieden inwoners van Marokkaanse komaf die op bijstandsniveau leven Ún kunnen aantonen dat zij familie hebben die in het aardbevingsgebied wonen geld voor vliegtickets aan. Het gaat om een bedrag van maximaal 500 euro.

In Den Haag moet de aanvrager wel kunnen aantonen dat hij of zij eerste- of tweedegraads bloedverwanten in het rampgebied heeft. Achteraf moet het ticket als bewijs aan de gemeente worden overlegd. In Rotterdam moeten de gebruikers eveneens kunnen bewijzen dat ze familie bezoeken. Ze kunnen daarvoor, met behoud van uitkering, vier extra weken vakantie opnemen.

De gemeente Amsterdam heeft twee ton vrijgemaakt uit het noodfonds voor hulp aan Marokko. Amsterdam geeft vooralsnog echter geen geld voor vliegtickets. Dinsdag wordt vergaderd over wat er nog meer gedaan kan worden.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft gironummer 7447 (t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag) opengesteld voor giften van de Nederlandse bevolking. Er kan ook on-line gedoneerd worden.

Koning
In Marokko heeft koning Mohammed VI vandaag een bezoek gebracht aan het getroffen gebied. Het bezoek was al enkele malen uitgesteld. Bij de beving zijn in totaal 572 mensen omgekomen.