FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 februari 2004

Uitslagen HCE (28-02-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanavond.

RBC Roosendaal - NAC Breda (1-1)
20' De Graaf 1-0
53' Diba 1-1

Geel: Oliseh (RBC), Viedma (RBC), Engelaar (NAC), Gudelj (NAC)

FC Twente - AZ (4-1)
11' Cziommer 1-0
21' Huysegems 1-1
32' Ghakokhidze 2-1 (pen)
43' Ramzi 3-1
54' Cziommer 4-1

Geel: Zomer, Sibum, Heubach (allen Twe), Fortes Rodriguez, Buskermolen, Van Galen, Perez (allen AZ)

NEC - sc Heerenveen (1-2)
13' Hersi 1-0
65' Hestad 1-1
77' Vayrynen 1-2

Geel: Ebbinge (NEC), Haarala (Hee)

De huidige stand

Face-lift voor mannen is rage in Italië

Een face-lift voor de Italiaanse mannen is in! Sinds premier Berlusconi met kerst toegaf dat hij een face-lift had gehad, is het aantal mannen dat naar het ziekenhuis is gegaan om het gezicht te laten verfraaien met 30 procent gestegen.

Niet alleen het aantal mannen steeg. "De gemiddelde leeftijd van de patiënten is ook gedaald van 50 naar 35", aldus professor Giulio Basoccu van de La Sapienza Universiteit in Rome. "Vooral het wegwerken van kraaienpoten rond de ogen is ongemeen populair geworden. Tot voor kort waren enkel borstvergrotingen bij vrouwen frekwent", aldus Basoccu. "Mannen worden ijdeler en Berlusconi heeft zeker ook bijgedragen tot de verlaging van de leeftijdsgrens."

Man. United verliest weer punten

Manchester United heeft weer punten laten liggen in de strijd om het kamioenschap.

Manchester United speelde met 1-1 gelijk tegen Fulham. Manchester United, waar Ruud van Nistelrooy op de bank begon, kwam nog wel op voorsprong door een doelpunt van Louis Saha. Boa Morte wist echter in de 64ste minuut de gelijkmaker te scoren. Ondanks verwoede pogingen van Manchester United bleef het uiteindelijk gelijk.

Arsenal en Chelsea wisten wel hun wedstrijden te winnen. Arsenal speelde na een vroege 2-0 voorsprong, tegen Charlton Athletic, de wedstrijd professioneel uit en het eindigde in een 2-1 overwinning voor Arsenal. Chelsea won in de uitwedstrijd tegen Manchester City met 0-1 door een doelpunt van Eidur Gudjohnsen.

Uitslagen:
Arsenal - Charlton Athletic 2-1
Manchester City - Chelsea 0-1
Fulham - Manchester United 1-1
Leicester City - Wolverhampton W. 0-0
Blackburn Rovers - Southampton 1-1
Everton - Aston Villa 2-0

Rijders lanceren nieuw initiatief

In een poging om de Formule 1 weer dichter bij de fans te brengen, hebben de coureurs een nieuw initiatief gelanceerd.

De rijders, verenigd in de Grand Prix Drivers' Association, houden voor de Grand Prix in Melbourne een loting. Fans kunnen een speldje kopen met daarop de helm van Mark Webber. De opbrengsten hiervan gaan naar een fonds voor jonge mensen met kanker. Uit de kopers van de speldjes worden zes winaars getrokken die een 'onbetaalbare' rondleiding door de pits krijgen. De speldjes worden verkocht op het circuit in Melbourne en in het centrum van Melbourne.

De winaars krijgen tijdens de rondleiding een insiders rondleiding door de pits. Zelfs delen waar pers en sponsors worden geweerd zijn toegankelijk voor de gelukkigen. Daarnaast kunnen ze met de vertegenwoordigers van Grand Prix Drivers' Association kennis maken, te weten Michael Schumacher, Mark Webber, David Coulthard en Jarno Trulli.

Mark Webber legde het initiatief uit: "Een doel van de Grand Prix Drivers' Association voor 2004 is om de interactie tussen fans en coureurs te verbeteren. De competitie in Melbourne is één manier om iets terug te geven aan de fans en de gemeenschap en ik hoop dat de fans het zullen steunen."

De Grand Prix Drivers' Association is van plan meer van deze competities te houden tijdens het seizoen.

Van der Laan in opspraak om lidmaatschap

Staatssecretaris van der LaanStaatssecretaris Van der Laan (Cultuur en Media) is in opspraak gekomen door haar lidmaatschap van De Nieuwe Omroep. Deze omroep wil toetreden tot de publieke omroep. Van der Laan moet daar dit jaar een beslissing over nemen. Haar ministerie (OC&W) wil niks kwijt over haar lidmaatschap. Wel bevestigen ze dat de staatssecretaris vijf jaar geleden lid is geworden van de omroep.

Destijds was Van der Laan ambtenaar bij Binnenlandse Zaken. Of ze nu nog lid is, is niet duidelijk. "Dit is een privé-aangelegenheid", aldus een woordvoerder van het ministerie. "Zij en haar gezin zijn lid van meerdere organisaties zoals vrijwel iedereen." Volgens de woordvoerder staat de steun van Van der Laan voor De Nieuwe Omroep dan ook los van het besluit dat zij als staatssecretaris straks moet nemen.

Afgelopen week bracht de omroep naar buiten dat ze genoeg leden heeft om kans te maken op toetreding tot de publieke omroep.

Fransman doet zich voor als vermiste tiener

DarkShine had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 30-jarige Fransman heeft zich gemeld bij Franse autoriteiten en claimde dat hij een vermiste tiener was. Deze tiener, Leo Ballay, verdween acht jaar geleden in de Franse Alpen. Omdat Ballay nu pas veertien jaar oud zou zijn, geloofde de politie de volwassen man niet. Na een DNA-test bleek dat hij een bedrieger was en werd hij gearresteerd.

Schijnbaar heeft de volwassene het uiterlijk van een puber en beschikt hij over goede acteerkwaliteiten. Zo heeft hij zich ooit in Texas voorgedaan als een zestienjarige vermiste jongen. Hij deed dit zo goed, dat hij enkele maanden bij de familie van de jongen heeft gewoond voordat deze argwaan kregen.

Verdachte pedoseks schrijft open brief

calvobbes had ons via de de nieuws-submit te melden:

Een 64 jarige man uit Overveen die wordt beschuldigd van de verkrachting van 3 meisjes in Gambia heeft zijn onschuld bepleit in een advertentie op de voorpagina van het Haarlems Dagblad. De man, W. de Wit, vraagt in een open brief aan de officier van justitie F. Schlingemann om hem snel vrij te laten.

In oktober werd De Wit in Gambia aangehouden op verdenking van seks met minderjarige kinderen. De man was betrokken bij het pension Holland House Bakou, in de buurt van de hoofdstad Banjul. In dat pension hebben een aantal toeristen zich schuldig gemaakt aan kindersekstoerisme. Uit gesprekken met onder andere toeristen en misbruikte kinderen kwam de naam van de verdachte veelvuldig naar voren. Het is niet duidelijk wat zijn rol precies is geweest, maar hij vervulde wel een centrale rol in het pension. Daarnaast had die zelf een winkel met tweedehands bankstellen, naaimachines, koelkasten en andere huishoudelijke apparaten.

Seksueel misbruik wordt in Gambia nauwelijks aangepakt. Veel van de zaken worden afgekocht doordat rijke blanken met geld gaan zwaaien en dan staat justitie machteloos. Daarnaast hebben ze geen zin in rechtszaken tegen westerlingen en willen ze hun tijd liever besteden aan geld verdienen om eten te kunnen kopen. In juni 2003 echter kreeg Nederland toestemming om een onderzoek naar Nederlands sekstoerisme in te stellen. Daarbij kregen ze hulp van de Gambiaanse politie en justitie. In oktober hadden ze dus al resultaat toen de 64 jarige man uit Overveen werd aangehouden.

In de open brief van vandaag zegt de man onschuldig te zijn ''De tranen van enkele donkere mensen zijn tot heden voor u geloofwaardiger dan de reputatie van iemand die vijftig jaar hard gewerkt heeft. U bent door hen, net als ik, volkomen bedrogen.'' De verdachte is ervan overtuigd dat hij slachtoffer is van een lastercampagne uit Gambia.

Ondertussen worden de 3 slachtoffers die aangifte hebben gedaan opnieuw verhoord door de politie in Gambia. De persofficier van justitie ziet geen reden om de verdachte vrij te laten. De aanklacht tegen hem staat nog overeind. Wij wachten met de verdachte het nadere onderzoek af dat op dit moment nog loopt.''

Steden geven geld voor tickets naar Marokko

The_T, panneman78 en RaTz hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Den Haag en Rotterdam bieden inwoners van Marokkaanse komaf die op bijstandsniveau leven én kunnen aantonen dat zij familie hebben die in het aardbevingsgebied wonen geld voor vliegtickets aan. Het gaat om een bedrag van maximaal 500 euro.

In Den Haag moet de aanvrager wel kunnen aantonen dat hij of zij eerste- of tweedegraads bloedverwanten in het rampgebied heeft. Achteraf moet het ticket als bewijs aan de gemeente worden overlegd. In Rotterdam moeten de gebruikers eveneens kunnen bewijzen dat ze familie bezoeken. Ze kunnen daarvoor, met behoud van uitkering, vier extra weken vakantie opnemen.

De gemeente Amsterdam heeft twee ton vrijgemaakt uit het noodfonds voor hulp aan Marokko. Amsterdam geeft vooralsnog echter geen geld voor vliegtickets. Dinsdag wordt vergaderd over wat er nog meer gedaan kan worden.

Het Nederlandse Rode Kruis heeft gironummer 7447 (t.n.v. het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag) opengesteld voor giften van de Nederlandse bevolking. Er kan ook on-line gedoneerd worden.

Koning
In Marokko heeft koning Mohammed VI vandaag een bezoek gebracht aan het getroffen gebied. Het bezoek was al enkele malen uitgesteld. Bij de beving zijn in totaal 572 mensen omgekomen.

FIFA: maximaal zes wissels

De wereldvoetbalbond FIFA vergadert momenteel in Londen en heeft diverse amandementen aangenomen.

Zo is besloten dat vanaf volgend seizoen bij vriendschappelijke interlands maximaal zes keer gewisseld mag worden. Tot op heden mochten er tijdens oefenduels een onbeperkt aantal spelers invallen. De FIFA wil met de maatregel vriendschappelijk voetbal aantrekkelijker maken.

Het besluit is een compromis. FIFA-baas Blatter wilde een maximum van vijf wisselspelers. Tegenstanders, waaronder de Engelse voetbalbond, wilde het aantal invallers onbeperkt houden.

Andere besluiten zijn onder andere bepalingen over wedstrijden op kunstgras, de terugkeer van de aloude verlenging van tweemaal een kwartier (Golden en Silver goal afgeschaft) en de automatische gele kaart voor shirtuittrekken.

Voorstellen die het niet haalden waren het oprekken van de rust met 5 minuten en de terreinwinstmaatregel van 9.15 meter bij een vrije trap in geval van protest, hinderen of onvoldoende afstand houden door de tegenstander.

De aangenomen regels worden per 1 juli 2004 actief.

Ralf gaat voor winst Melbourne

Ralf Schumacher is ervan overtuigd dat hij in Melbourne kan meestrijden om de winst en hij wil die winst ook absoluut binnenhalen.

Sinds de FW26 is gepresenteerd heeft Williams ruim 20.000 testkilometers gereden. Die tests hebben Ralf Schumacher ervan overtuigd dat williams klaar is voor het nieuwe seizoen. Al haast hij zich om te zeggen dat nog een paar extra tetst voor de zekerheid nooit kwaad kunnen.

Ralf Schumacher denkt wel dat Williams een betere start van het seizoen zal hebben vergeleken met vorig jaar, omdat de FW26 eerder is gepresenteerd. Het testwerk heeft hem een goed gevoel gegeven: "Tijdens het testen kan je een beetje bekijken wat de andere teams doen en hoe ze presteren, maar tot op de grid van Albert Park kan je je auto niet echt vergelijken met die van de andere teams. Ik vertrek een paar dagen naar Australië zodat ik wat beter kan acclimatiseren, maar ik vind het ook gewoon lekker wat langer te relaxen voor een Grand Prix weekend. Ik ben fitter en gemotiveerder dan ooit. Ik ben ervan overtuigd dat we vanaf de start mee kunnen doen om de overwinning."

Belasting slaat 'moeilijke groepen' over

De Telegraaf meldt vandaag dat bepaalde groepen burgers door de belastingdienst ontzien worden. Hierbij moet gedacht worden aan lieden bij wie belastinggelden moeilijk te innen zijn, zoals woonwagenbewoners en Hells Angels. Ook gemeenten en elektriciteitsbedrijven blijken moeite te hebben om op kampjes of motorhonken te komen. Daardoor bestaan er lokale vrijstaten, waar de bewoners niet of nauwelijks belasting betalen.

Het ministerie van Financiën heeft vandaag de berichtgeving van de Telegraaf in grote lijnen bevestigd. VVD en PvdA hebben al woedend gereageerd en eisen maatregelen. Zij vinden dat zonodig de politie maar ingeschakeld moet worden om ''moeilijke plekken'' toegankelijk te maken voor controleurs.

Staatssecretaris Wijn van Financiën laat momenteel al uitzoeken of de fiscus mensen overslaat bij het innen van belastingen. Dat onderzoek is ingesteld nadat bleek dat bewoners van het Limburgse woonwagenpark Vinkenslag jarenlang bijna geen belasting hoefden te betalen.

Grujic wijst aanbieding Twente af

Spira Grujic heeft de aanbieding van FC Twente voor een nieuw contract afgewezen.

Grujic zijn contract bij FC Twente loopt komende zomer af. FC Twente heeft sinds een tijdje een salarisplafond en ook Grujic houden ze daaraan. Grujic zou bijna 70 procent van zijn salaris moeten inleveren.

Dit seizoen kwam Grujic bij FC Twente weinig aan spelen doe door een blessure en door de ontwikkeling van Ramon Zomer. Grujic zal nu waarschijnlijk gaan overhandelen met Vitesse over een overstap naar die club.

Mud-zanger herdacht op festival

Les Gray, de vorige week overleden leadzanger van de Britse popgroep Mud, wordt vandaag geëerd op een popfestival van artiesten uit de jaren 70 in Glasgow. Gray, die overleed aan een hartstilstand, leed al een jaar aan een ongeneeslijke vorm van stemband- en keelkanker. Hij zou vandaag presentator zijn geweest van het festival, waar 'seventies'-artiesten als Alvin Stardust, Marmalade and Middle of the Road acte de presence zullen geven.

Gray scoorde met Mud maar een betrekkelijk korte periode hits, maar wel in een heel hoog tempo. De groep, die al sinds 1966 bestond, brak in 1974 door met het nummer 'Dynamite'. De single bereikte de eerste plaats van de Top 40 en werd van die plek verdrongen door hun tweede hit 'Tigerfeet'. In 1974 stonden ze ook op één met het nummer 'Lonely this Christmas', hetgeen daarna nimmer meer een kerstplaat met kerst lukte.

Ook in 1975 wisten ze nog een paar keer de top 10 van hitparades te halen, maar daarna ging het snel bergafwaarts met de glamrock en in 1977 ging de groep uit elkaar. Gray verdiende de laatste jaren de kost door in het golden-oldies circuit op te treden met oude Mud-successen maar met andere bandleden; in 2002 stond hij nog op een festival in Egmond aan Zee. Een ander bandlid van Mud, Rob Davis, is tegenwoordig succesvol danceproducer. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de Britse nummer één hit Groovejet van Spiller.

Les Gray overleed in Portugal, waar hij al tijden met zijn vrouw woonde. Hij werd 57 jaar.

Veel spam afkomstig uit Nederland

DarkShine had ons via de de nieuws-submit te melden:

Van alle Europese landen is Nederland de grootste bakermat van ongewenste e-mail, beter bekend als spam. Nederland bezet op een lijst die is samengesteld door Sophos, een anti-virusbedrijf, de vijfde plaats. Niettemin komt slechts ruim twee procent van alle ongewenste e-mail uit Nederland.

De VS bezet de eerste plaats met 56 procent. Ver daarachter volgen Canada, China en Zuid-Korea, met tussen de vijf en zeven procent spam per land. Daarna volgt dus Nederland. Het eerste Europese land dat na Nederland op de ranglijst verschijnt is Duitsland, met iets minder dan twee procent.

Hier valt de lijst te bekijken.

Zeldzame infectieziekte in homoscene

In de Amsterdamse en Rotterdamse homoscene waart momenteel de seksueel overdraagbare infectieziekte LGV (lymphogranuloma venereum). Al zo'n 20 homo's zijn besmet geraakt met deze zeldzame infectie. Het gaat in alle gevallen om mannen met homoseksuele contacten in voornamelijk de leer- en partyscene.

Klachten die door de infectie kunnen voorkomen, zijn zweren in het laatste stuk van de darm, verstopping en bloed in de ontlasting. Een groot aantal gezondheidsdiensten zoals de GGD Rotterdam, GG&GD Amsterdam, SOA Aids Nederland en de HIV-vereniging gaan de bestrijding van LGV gezamenlijk uitvoeren.

LGV komt normaal alleen in de tropen voor. De aandoening kan men krijgen via seksueel contact, waarbij slijmvliezen met elkaar in aanraking komen. De infectie is goed te genezen, maar alleen middels een drie weken durende antibiotica kuur.

Daar mensen het nodig vinden reacties van dusdanig laag nivo te plaatsen is dit topic gesloten.

'Joos verdachten' spreken in NOVA

Gisteravond verschenen twee van de zeven verdachten in de zaak Anja Joos in het tv-programma Nova. Het duo, dat in afwachting van de rechtszaak op vrije voeten is gesteld, meent dat het de avond van het doodschoppen ''een beetje uit de hand is gelopen''.

De twee, Joshua en Said, denken dat Joos nog geleefd zou hebben als zij alleen met haar waren geweest. Maar toen zij achter Joos aangingen kregen ze volgens eigen zeggen ongevraagd versterking van een groepje jongeren die rond de supermarkt rondhing. In dat groepje bevonden zich ook twee medewerkers van Dirk van den Broek die niet aan het werk waren. Toen Joshua en Said al weer van Joos wegliepen zou er ruzie zijn ontstaan tussen Joos en de groep, waarop de dodelijke mishandeling volgde.

De twee pleitten zelf onschuldig te zijn, omdat ze niet meegedaan hebben aan de mishandeling. Dat ze niet ingrepen noemen ze ''logisch'', omdat zij niet alle jongeren uit de groep persoonlijk kenden.

Mochten Said en Joshua veroordeeld worden dan zijn ze van plan om Dirk van den Broek aan te klagen omdat ze volgens eigen zeggen niet meer dan hun werk deden. En daar hoorde het buiten volgen en aanhouden van vermoedelijke winkeldieven ook bij.

-
Uitzending valt te bekijken op de site van NOVA.

Stoddart boos op grote teams

Paul Stoddart, teambaas van Minardi, trekt opnieuw ten strijde tegen de grote teams met dit keer de traction control als zwaard.

Vorig jaar werd tussen de teams afgesproken om traction control niet af te schaffen. In ruil voor de medewerking van de kleinere teams zoals Jordan en Minardi werd door de grote teams toegezegd dat ze motoren zouden gaan leveren tegen beperkte bedragen. Tot nu toe is aan die belofte geen vervolg gegeven en Paul Stoddart grijpt het begin van het seizoen aan om de aandacht daarvoor te vragen.

Paul Stoddart vertelde aan de Britse krant The Sun: "Tot op dit moment is er echter nog niets van waargemaakt en als de belofte niet wordt nagekomen stem ik alsnog tegen het gebruik van traction control. Dat zal hun grote problemen opleveren."

Hij vervolgde: "McLaren-teambaas Ron Dennis vertelde mij dat het de grote teams tientallen miljoenen zou kosten om alles te veranderen als traction control verboden zou worden. Ik stemde toen vóór het behoud van het systeem, ik dacht immers dat ik geholpen zou worden de motorkosten te verminderen. Zij verloren echter hun geheugen en zo moet je geen zaken doen."

"Ik wil niet meer zoveel shit en discussies hebben in de sport, maar zij zijn degene die niet eerlijk doen. Ik wil overleven. We hebben wel geld, maar als we alles moeten betalen aan motoren, dan blijft er geen geld meer over voor de ontwikkeling van onze auto.", aldus Paul Stoddart.

De nieuwe aanval van Paul Stoddart zal ongetwijfeld de komende dagen, als alle teams in Melbourne arriveren, een vervolg krijgen. Paul Stoddart zal niet meer zo populair zijn bij vele teambazen.

Osama bin Laden zou al zijn opgepakt

Osama bin Laden zou zijn opgepakt. Dat meldt het Iraanse staatspersbureau IRNA. De arrestatie zou zijn verricht aan de grens met Afghanistan en Pakistan.

De aanhouding zou geruime tijd geleden reeds hebben plaatsgevonden, maar de VS zou het nieuws achterhouden omdat Bush het pas met de verkiezingen bekend zou willen maken. Het bezoek van de Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, afgelopen donderdag aan Pakistan, zou met de aanhouding te maken hebben. De aanhouding van bin Laden zou door een 'zeer betrouwbare bron in Peshawar' zijn bevestigd.

Een woordvoerder van de Pakistaanse strijdkrachten zou volgens het Japanse persbureau Kyodo het bericht over de aanhouding ontkend hebben.

Update 14:05
Het Amerikaanse ministerie van Defensie ontkent de berichtgeving.

Column: Niet pingelen, afspelen!

Jarenlang werd de Nederlandse jeugdopleiding geroemd. Elke keer weer slaagde dit kleine land er in om goede voetballers voort te brengen. De laatste jaren neemt de kritiek echter toe. Het Masterplan, ontworpen door Louis van Gaal, is inmiddels in het hele land in zwang. Clubs verdienen sterren voor hun jeugdopleiding. De doorbraak van rasvoetballers als van der Vaart, de Jong, van Persie, Robben en Sneijder verbloemt de huidige staat van onze opleidingen echter. Deze natuurtalenten zijn hoogstens geslepen, maar niet gemaakt. Waar blijft de linksback voor Oranje? Waar blijft die rechtsbuiten? Het antwoord ligt besloten in deze column.

Vitesse wil Van Vossen terughalen

Vitesse wil Van Vossen terug het betaald voetbal in krijgen.

Peter van Vossen speelt tegenwoordig amateurvoetbal bij Bennekom en is volledig fit. Vitesse wil de 35-jarige aanvaller zo snel mogelijk contracteren om de selectie aan te vullen. Iedere Nederlandse club mag twee binnenlandse transfers doen na het sluiten van de transfermarkt en Vitesse wil zo de selectie nog aanvullen. Vitesse hoopt Van Vossen al voor de wedstrijd tegen Volendam, van volgende week zondag, Van Vossen beschikbaar te hebben.

Transplantatie van een kloppend FOK!hart

Stilstand is achteruitgang. Verandering is goed. Als het je niet bevalt dan rot je maar op. Het gras is altijd groener aan de overkant. Na regen komt zonneschijn. Elk voordeel heb zijn nadeel. Het leven gaat door. Zomaar wat clichés die ik de afgelopen week voorbij heb zien komen en zeker hier en daar eens nog eens tegenkom. FOK! heeft een nieuw hart en de transplantatie was een riskante ingreep. Maar de operatie is geslaagd.

Saudisch meisje huilt 'steentjes'

Linz had ons via de de nieuws-submit te melden:

Een achtjarig meisje uit Saudi-Arabië huilt sinds een maand stenen. Haar vader heeft afgelopend maand acht stenen geteld die uit haar ogen rolden, zo groot als een graankorrel. Het verschijnsel is vastgelegd op een videoband. Volgens artsen is het meisje, Mara, kerngezond.

Artsen onderzoeken het meisje, maar de medische wetenschap heeft nog geen verklaring kunnen vinden. Laboratoriumonderzoek heeft aangetoond dat het niet gaat om stenen zoals die in de natuur voorkomen, maar om harde tranen die grotendeels uit calcium, magnesium, koolstof en urinezuur bestaan. In een geologisch instituut is men nu bezig met verder onderzoek.

FC Utrecht verlengt contracten

RTV Utrecht meldt dat FC Utrecht de contracten met Rick Kruys, Bas van den Brink en Étienne Shew A Tjon heeft verlengd.

Middenvelder Kruijs tekende voor 4,5 jaar bij, verdediger van den Brink voor een jaar en linksback Shew A Tjon verlengde zijn contract met 2 seizoenen. Ook zijn er nog contractbesprekingen gaande met verdediger Alje Schut (23), doelman René Ponk (32) en linksback Edson Braafheid. Van alle spelers liepen de contracten eind dit seizoen af.

Dieren in dierentuin vergiftigd met rattengif

In de dierentuin van Sao Paolo zijn bijna zestig dieren in de afgelopen maand met rattengif om het leven gebracht. Onder de vergiftigde dieren zijn onder andere een olifant, dromedarissen, apen en een stekelvarken.

Minister Carlos Meirelles van de deelstaat Sao Paulo verklaarde afgelopen vrijdag dat de politie vrijwel zeker weet wie verantwoordelijk is voor het vergiftigen van de dieren. Men vermoedt dat personeel de dieren het gif heeft toegediend. Om te voorkomen dat het weer zal gebeuren moeten personeelsleden nu in koppels werken.

Voetbal: Van Vossen terug in betaalde voetbal

Peter van VossenDe 35-jarige ex-international Peter van Vossen keert mogelijk dit seizoen terug in het betaalde voetbal. Van Vossen speelt waarschijnlijk de rest van het seizoen voor Vitesse. De Arnhemmers en de speler hebben al een eerste gesprek gehad, en praten dit weekeinde verder.

Vorig jaar leverde Van Vossen zijn contract in bij De Graafschap en leek daarom gestopt met voetbal op het hoogste niveau. Hij vervolgde zijn voetballoopbaan bij de amateurs van Bennekom. Vitesse ziet in de aanvaller de ideale persoon om de spelersgroep een mentale oppepper te geven. Tevens zou hij het gebrek aan scorend vermogen bij Vitesse kunnen oplossen, aldus manager Streuer van Vitesse.

-
Kijk voor meer voetbalnieuws in de voetbalmanager.

Grote fouilleeractie in Tilburg: 15 aanhoudingen

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie van Tilburg een grote preventieve fouilleeractie gehouden in het centrum van de stad. Er werden 1738 mensen gecontroleerd, waarvan er vijftien werden aangehouden.

Rond 23.00 uur starte de polite met de actie, die in eerste instantie vooral gericht was op het uitgaanspubliek. Tussen 2.30 uur en 4.00 werden vooral automobilisten gecontroleerd. Er werden onder meer diverse messen, een ploertendoder, een stroomstootwapen en een honkbalknuppel in beslag genomen. Er werkten 80 politiemensen aan de actie mee.

Jaguar maakt zich geen illusies

Bij Jaguar maken ze zich geen illusies over de resulaten voor komend seizoen.

Waar andere teams van de daken roepen over de resulaten die ze willen boeken, pakt Jaguar het voorzichtiger aan. Jaguar weet dat ze zelf verbeterd zijn, maar ook dat er een sterke oppositie bestaat die ook niet heeft stilgezeten. Daarom gaan ze er niet zonder meer van uit dat ze ook in de stand een stap vooruit kunnen zetten. Voor een team als Jaguar zal een uitslag zoals vorig seizoen, waarin ze als zevende van de tien teams eindigden, niet goed genoeg zijn.

David Pitchforth van Jaguar vertelde: "We willen het momentum dat we vorig seizoen hadden doortrekken, door het hele seizoen de R5 te blijven verbeteren." De nieuwe auto, de R5, heeft al 8.000 testkilometers gereden en Jaguar hoopt in ieder geval een erg betrouwbare auto te hebben.

Honda wil verder met BAR

Honda heeft de intentie uitgesproken om verder te gaan met BAR.

De afgelopen weken waren er geruchten dat Honda na het contract met BAR uit de Formule 1 zou willen stappen. Het contract eindigt aan het einde van dit seizoen, maar Honda is al bezig met het werk voor een nieuwe motor in 2005. Honda geeft aan met BAR te willen doorgaan in de opbouw van het team tot een echt topteam. Onderhandelingen over een nieuw vijfjarig contract zouden in een gevorderd stadium zijn.

Projectleider Shuhei Nakamoto van Honda vertelde: "Ik was blij dat ik met BAR mocht gaan samenwerken en wil graag met hen kampioen worden. We zijn zelfs al bezig aan de nieuwe motor."

Batistuta terug naar Italie

Nadat hij eerder al aankondigde dat hij graag naar de Olympische spelen in Athene wil, heeft Gabriel Batistuta nu gezegd dat hij terug wil keren naar het Italiaanse Fiorentina.

De Argentijnse spits, die nu in Quatar speelt, zou graag weer terug willen naar zijn "oude liefde" en samen de club weer naar de top van de Italiaanse serie A willen brengen. De 35 jarige Batistuta speelde in het verleden al 9 seizoenen voor de Italiaaanse club, maar verliet deze toen, vanwege de sportieve neergang. Batistuta vertelde ook dat hij al gesproken heeft over een eventuele terugkeer met de club.

Wouters wijst KNVB af

Jan Wouters heeft een aanbod van de KNVB om het Nederlands elftal onder de 20 naar het WK in 2005 te leiden en assisten-trainer te zijn tijdens het EK in Portugal afgewezen.

Wouters stond bij de KNVB bovenaan het lijstje met gewenste opvolgers voor Gullit, maar Wouters heeft na een eerste aanbod aangegeven hier niet op in te gaan. De belangrijkste reden is dat Wouters het veel te leuk vindt om elke dag met spelers op het veld te staan en naar de wedstrijden toe te leven.

Wouters zal waarschijnlijk zijn contract als assistent-trainer bij Glasgow Rangers verlengen. Wouters vertelde: "Ik heb het geweldig goed naar mijn zin. ik werk hier al drie jaar en kan een jaar bijtekenen. Ik vind het heerlijk om elke dag met de spelers op het veld te werken. Dat kan niet bij de voetbalbond."

Wouters zou wel graag met het Nederlands elftal meegaan naar Portugal, maar het aanbod ging slechts om de combinatie. De KNVB overweegt nog of ze Wouters nog slechts voor het EK vragen, maar ze noemen het niet waarschijnlijk dat ze dit doen. Waarschijnlijk gaat de nieuwe man voor het Nederlands elftal onder de 20 mee naar Portugal.

EK Lasergames in Groningen

Scorp[AM] had ons via de de nieuws-submit te melden:

Voor het eerst in de geschiedenis van het Europees Kampioenschap Lasergamen zal dit evenement in Nederland worden georganiseerd. Lasergame-centrum ' Q Pit' zal op 20 en 21 maart van dit jaar het centrum worden van de strijd om de titel 'beste team van Europa'

De vorige twee edities van het EK vonden plaats in Engeland. De tien strijdende teams komen uit onder meer uit Nederland, Frankrijk en Engeland en beschieten elkaar met lichtstralen in wedstrijden van acht minuten.

De deelnemers zijn in het spel getooid in een harnas met infraroodsensoren om zo te kunnen bepalen of een deelnemer is geraakt. De bedoeling is dat de deelnemers hun tegenstanders tijdens het spel zo vaak mogelijk 'neer te schieten' met een lasergeweer.

Volgens de organisatoren van het kampioenschap is Groningen de ideale lokatie voor het EK omdat deze één van de meest vooruitstrevende laser-arena's van Europa heeft. De arena is duizend vierkante meter groot, verdeeld over twee etages.

Niet alleen voor de deelnemers zijn de wedstrijden spannend, ook toeschouwers krijgen de mogelijkheid de wedstrijd te volgen. In de arena worden infrarood-camera’s geplaatst, zodat de deelnemers in de donkere ruimte toch goed te zien zijn. Tijdens de wedstrijden wordt toezicht gehouden door drie internationale scheidsrechters.

De afgelopen twee edities werden gewonnen door Britse teams, maar wellicht kunnen de Nederlandse deelnemers, de 'LQ legends', dit jaar de hegemonie van de Britten doorbreken.

Turkse broers doden zus in ziekenhuis

In Turkije heeft de politie een klopjacht geopend op twee broers die ervan verdacht worden hun 22-jarige zus in een ziekenhuis te hebben vermoord. De vrouw, die op de afdeling intensive care lag in een ziekenhuis te Istanbul, werd daar neergeschoten waarna ze overleed.

De vrouw lag op de intensive care omdat ze al eerder door één van haar broers onder vuur was genomen. Reden voor de moordpartij zou de geboorte van een kind van de ongehuwde vrouw zijn geweest.

Het slachtoffer, Guldunya Toren, raakte volgens de Turkse media zwanger bij een verkrachting door een familielid. Hierna was ze uit haar geboorteplaats Bitlis in het zuidoosten van Turkije naar Istanbul gevlucht, om te ontsnappen aan de woede van haar familie.

In Turkije worden elk jaar tientallen vrouwen slachtoffer van eerwraak door familieleden, omdat ze het blazoen van hun familie geschonden zouden hebben. Turkije verhoogde vorig jaar de straffen voor dergelijke praktijken.

Verstappen dreigt met rechter

Het management van Jos Verstappen dreigt naar de rechter te stappen als Jordan en Trust een contract afsluiten.

Volgens de juridische adviseurs van Jos Verstappen heeft hij een exclusief contract met Trust. Ze claimen dat Trust tot het einde van 2006 alleen actief mag zijn in de autosport als Verstappen daarbij betrokken is. Er is al een juridische brief naar Eddie Jordan gestuurd om hem hiervan op de hoogte te stellen.

Een contract tussen Jordan en Trust zou in strijd zijn met de overeenkomst die Verstappen met Trust heeft. Rothengather, de manager van Verstappen, wil er niet te veel over uitweiden: "Ik kan slechts bevestigen dat er in het begin van de samenwerking een schriftelijke afspraak is gemaakt met Michel Perridon (van Trust)."

Perridon reageerde woest en ontkent het bestaan van zo'n contract met Verstappen: "Ik heb nooit een contract met Jos gesloten. Destijds heb ik alleen een overeenkomst met Paul Stoddart van Minardi getekend. Ik vraag me af wat hen bezielt. Ik heb Jos op alle mogelijke manieren geprobeerd te helpen zijn carrière in de Formule 1 voort te zetten. En als dat niet lukt, dan krijg je stank voor dank en wordt gedreigd met een rechtszaak."

Algemeen Dagblad brengt dagelijkse sportkrant uit

RoelvanderLek had ons via de de nieuws-submit te melden:

Als eerste in Nederland kom het Algemeen Dagblad met een dagelijkse sportkrant. Onder de naam 'AD Sportwereld' zal de krant per 20 maart een eigen sportkrant uitbrengen.

AD Sportwereld zal zes keer per week verschijnen en komt helemaal los te staan van de normale krant. De sportredactie van de Rotterdamse krant wordt dan ook fors verhoogd naar dertig vast redacteuren.

Raymond Salomon, adjunct-directeur bij het AD, denkt dat Nederland toe is aan een krant die alleen over sport bericht: "Zo'n beetje alle landen in de wereld hebben een sportkrant, behalve Nederland. Omdat de sportbeleving hier anders zou zijn. Daar geloof ik helemaal niets van. De best bekeken programma's op tv zijn sport, voetbalstadions puilen uit, in juni zijn de kaarten voor het EK en WK schaatsen in Thialf al uitverkocht. Het is eigenlijk gek dat kranten daarin tot dusver maar heel beperkt zijn meegegaan."

Beenhakker weggestuurd

Coach Leo Beenhakker is tijdens de competitiewedstrijd van zijn club America tegen Atlas van het veld gestuurd.

De trainer van de Mexicaanse club was niet de enige die een rode kaart kreeg, ook twee van zijn spelers werden naar de kleedkamer gestuurd. De voormalige trainer van onder meer Ajax en Real Madrid kreeg in de 47e minuut van de wedstrijd een rode kaart vanwege zijn wangedrag en het verlaten van het coachvak. Atlas maakte gebruik van het voordeel dat ze hadden en wonnen de wedstrijd met 3-1.

'Anderlecht wil Roberto Baggio'

De Gazzetta dello Sport meldt dat Anderlecht een poging onderneemt Roberto Baggio voor volgend seizoen vast te leggen.

De 37-jarige Italiaan kondigde recentelijk zijn afscheid aan, maar Anderlecht wil hem voor het voetbal behouden. Bij Anderlecht zou hij worden aangetrokken om alleen in de wedstrijden voor de Chamions League uit te komen. Baggio zou in Italië kunnen blijven trainen in periodes zonder Champions League wedstrijden.

Het zou gaan om een prestatiecontract, waarbij Baggio voor iedere gespeelde wedstrijd een riante vergoeding zal krijgen. De manager van Baggio, Vittorio Petrone, heeft inmiddels twee gesprekken gevoerd met Anderlecht. Baggio speelt nog tot het eind van het seizoen bij Brescia dat uitkomt in de Serie A.

Man wordt opgegeten door eigen 'dierentuin'

Stime had ons via de nieuws-submit te melden:

In Duitsland is een man omgekomen door zijn omvangrijke verzameling exotische diersoorten. Door een beet van een zeer giftige spin, een zwarte weduwe, overleed hij binnen aanzienlijke tijd, waarna hij door andere kleine dieren en insecten gedeeltelijk werd opgegeten.

De politie vond de restanten van het lichaam van Mark Vögel in zijn flat en troffen daarbij ruim 200 spinnen, meerdere slangen, een Gecko, giftige kikkers en enkele duizenden termieten aan, die bijna allen een deel van hun baasje hadden opgegeten. De politie besloot de woning binnen te vallen nadat buren alarm hadden geslagen naar aanleiding van de stank die uit Voegels flat kwam.

Een woordvoerder van de politie verklaarde: " Het was als in een horrorfilm. Zijn lichaam hing over de bank en was volledig bedekt met spinnenwebben. Spinnen en termieten kropen uit zijn mond en neus. Sommige dieren hebben stukken vlees van zijn lichaam gescheurd."

Vögel, 30 jaar, nodigde nooit mensen uit in zijn woning in Dortmund. Niet verwonderlijk, want de politie omschreef de woning als een kruising tussen een botanische tuin en de vlindertuin uit de film 'Silence of the lambs'.

Een spinnenexpert verklaarde dat de verzameling exotische dieren van Voegel helemaal niet thuishoort bij een particulier. "De spinnen in zijn huis staan bekend als de pitbulls onder de spinnen."

Vögel werd pas zeven tot veertien dagen na zijn dood gevonden.

Westerveld dreigt EK te missen

Keeper Sander Westerveld moet vrezen voor 'deelname' aan Euro 2004. De reserve-doelman van Oranje brak afgelopen woensdag zijn linkerpink.

Uit onderzoek is gebleken dat het een gecompliceerde breuk betreft. Westerveld zal hierdoor twee tot drie maanden niet kunnen keepen. Zijn selectie voor het eindtoernooi komt daarmee in gevaar.

Westerveld over zijn blessure: "Dit is een grote teleurstelling, omdat de medische testen duiden op een flinke breuk. Ik moet geopereerd worden, omdat het een lelijke breuk is. Het is erger dan verwacht. Het bot lijkt op een auto na een botsing."

Tot overmaat van ramp verloor Real Sociedad naast haar doelman ook het bewuste Champions League-duel van Olympique Lyon (0-1). Het zal hem voorts nog lang moeten missen in de strijd tegen degradatie in de Primera Division.

Blatter wil Britse topcompetitie

Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, heeft de Britse bonden opgeroepen om een Britse topcompetitie te vormen.

Het voetbal in Groot-Brittannië is opgedeeld in vele competities (Engeland / Schotland / Wales / Noord-Ierland). Blatter zou die competities graag samen laten smelten tot één topcompetitie. "Momenteel zijn er vier voetbalbonden. Als ze nu eens allemaal zouden samengaan in één competitie, zouden we een competitie krijgen met een veel hoger niveau", aldus Blatter.

De FIFA, waar Blatter voorzitter is, heeft zelf geen invloed op de beslissing. Enkel de bonden kunnen daar samen over beslissen. De Schotse clubs Celtic en Glasgow Rangers streven overigens al enige jaren naar aansluiting met de Engelse liga.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.