School Rotterdam beklad met bedreiging

wesley had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de nacht van donderdag op vrijdag is een muur van het Zuiderparkcollege in Rotterdam met de tekst 'Alle leraars dood' beklad. Naast het dreigement stonden een halve maan en een ster, de symbolen op de Turkse vlag. De bekladding is waarschijnlijk een reactie op het doodschieten van een leraar in Den Haag, vorige week dinsdag.

De bekladding is in de ochtend ontdekt en is daarna vrij snel verwijderd, waardoor weinig scholieren en leraren de bedreiging hebben gezien. De school heeft aangifte gedaan bij de politie. De leraren zijn geschrokken, maar voelen zich volgens de directeur van de school niet bedreigd.

Het Zuiderparkcollege is een zwarte school, met vrij veel Turkse leerlingen. Vanwege de afbeeldingen van de halve maan en de ster is de link met de schietpartij op het Terra College, waarbij de dader van Turkse komaf was, dan ook snel gelegd. Directeur Clancy denkt echter dat de daders van de bekladding geen leerlingen zijn van de school. "Ik ga ervan uit dat dat anderen zijn die of de Turken zwart willen maken of zichzelf kracht ontlenen als Turken aan de stelling dat de scholen ook nog schuldig zijn aan dit soort moorden," aldus Clancy.