[update] Vrienden van Murat boos op berichtgeving

PunkAssFudgePacker, Rocco-Trik en Snake_2003 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep vrienden van de 17-jarige Murat D., die vastzit voor de moord op docent Hans van Wieren, gaat het opnemen voor de dader. Volgens hen was Murat een goede jongen die gekwetst is door de docent. Een cameraploeg die bij het Terra College in Den Haag aan het filmen was, werd door hen uitgescholden. De berichtgeving in de media zou niet kloppen.

Tegen verslaggevers zeiden de leerlingen dat Van Wieren een opmerking had gemaakt over Murats vader, die in de cel zat. Daarover zou Murat boos zijn geworden. Ze zijn van plan om morgen naar de herdenking die op de school zal plaatsvinden, foto's van Murat mee te nemen.

Stoned

Twee scholieren van het Terra College, Hatice (15) en Cagla (14) (die niet bij bovengenoemde groep behoren) vertelden tegen een ANP-verslaggever Murat goed te kennen. ''Ik ken hem al zeven jaar. Het was een heel goede jongen die goede cijfers haalde op school. Hij ging alleen met de verkeerde vrienden om. Meestal was het een heel rustige jongen, maar soms was hij wel agressief'', aldus Hatize.

De vriendinnen zeggen geen idee te hebben waarom Murat ruzie had met Van Wieren en waarom hij hem heeft neergeschoten. Ze denken wel dat hij stoned was op het moment dat hij de leraar neerschoot. Ook zeggen ze dat hij wel eens harddrugs zoals XTC gebruikte.

Update 11:35
De politie in Den Haag heeft vanochtend een demonstratie voor Murat uitelkaar gedreven. Voor het Terracollege betuigde een tiental jongeren hun steun voor Murat.

Ze hadden op een autoraam een groot papier geplakt waarop stond geschreven 'Murat we love you'. Ook riepen ze: 'Wij willen Murat' en 'We love you Murat'. Om hun leuzen bij te staan, sloegen ze op auto's.

Volgens de politie is er ingegrepen omdat er voor de demonstratie geen vergunning was aangevraagd.