Executie met zeer veel weerstand in de VS

George1985 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een executie in de Amerikaanse staat Ohio heeft woensdag diepe indruk gemaakt op het personeel van de gevangenis. Terdoodveroordeelde Lewis Williams ging schreeuwend en worstelend de dood in. Voor het personeel een verschrikkelijk gezicht.

"Ik ben niet schuldig, ik ben niet schuldig. God, alstublieft, help mij," smeekte de 45-jarige Lewis toen hij door vier bewakers naar de executiekamer werd gebracht. Op de executietafel moest hij door maar liefst negen mensen in bedwang worden gehouden, zodat hij kon worden klaargemaakt voor de dodelijke injecties.

"God, alstublieft, help mij. God, luister alstublieft naar me." zei Lewis in zijn laatste verklaring. Zelfs toen hij de injecties kreeg, bleef hij schreeuwen, tot hij opeens stil was en stierf. Het geschrokken gevangenispersoneel was volledig verrast door het verzet van de gedetineerde, die in de ochtend nog vrij rustig leek.

Williams was veroordeeld voor de moord op de 79-jarige Leoma Chmielewski in 1983. Hij hield vol onschuldig te zijn, maar kruitsporen op zijn jas en een voetafdruk op de nachtjapon van de vrouw spraken dit tegen.

Een executiekamer waar dodelijke injecties worden toegediend