Dance Valley goed verlopen

De negende editie van Dance Valley is gisteren goed verlopen, zo meldt het Noord-Hollandsdagblad. Met ruim 160 optredens verdeeld over 16 binnen- en buitenpodia konden 40.000 bezoekers de dancestijl van hun keuze uitzoeken.

Op de grote openluchtpodia stonden de twee meest populaire stromingen binnen de dance geprogrammeerd: trance en hardstyle. Grote publiekstrekkers in de twee genres als Tiësto en dj Dana kwamen daar prima tot hun recht. Verder was er plaats ingeruimd voor kleinere stromingen als electro en drum en bass en was er zelfs experimentele muziek te beluisteren.

Negatief is volgens danceliefhebbers de immer stijgende toegangsprijs en de erg hoge consumptieprijzen. Een kaartje kostte dit jaar 67,50 euro, wat tot veel geklaag op dance-websites leidde. De prijs voor een klein formaat flesje bier bedroeg maar liefst 4 euro, het toilet 2 euro voor vier keer.

Dance Valley was dit jaar dan ook pas op het laatste moment uitverkocht. Organisator Brian Bout, directeur van UDC, wijt dat echter aan de slechte economie. Hij is optimistisch over de toekomst. Hij durft sinds dit jaar weer te denken aan groei. Volgend jaar, bij het 10-jarige bestaan van het festival, wil hij het aantal bezoekers en het aantal dagen uitbreiden.

Ook de organisatie, hulpdiensten en andere betrokkenen zijn erg tevreden over het verloop van Dance Valley. Gedurende de hele dag zijn er slechts vier mensen met (gering) letsel naar het ziekenhuis gebracht. Een had hartklachten, een ander een ribfractuur, een problemen door het gebruik van GHB en de vierde een wespensteek in zijn keel.

De politie verrichtte een klein aantal arrestaties, waaronder 16 keer wegens overtreding van de Opiumwet. De andere betroffen lichte vergrijpen als fietsendiefstal en het via verkeerde wegen naar het terrein komen.
-

Op de site van Dance Valley is een groot aantal foto's te bekijken.